Timo Bult Timo Bult
25/09/2020 06:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2020 06:50

Bitcoin (BTC) bulls drukken de koers nog een klein stukje verder, LINK en ADA nog altijd dik in de plus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) bulls drukken de koers nog een klein stukje verder, LINK en ADA nog altijd dik in de plus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers begon gisteren hard te stijgen nadat er op de 4-uurs grafiek een bullish divergence te zien was. De afgelopen nacht hebben de bulls bitcoin nog een klein stukje verder weten te drukken, maar nu test de koers een belangrijk support-niveau na een kleine retrace. De altcoins kleuren naast bitcoin ook groen met chainlink (LINK) nog altijd als hardste stijger.

Bitcoin (BTC) koers test $10.800

Gisteren was te zien dat de koers aanvankelijk tot een high van $10.737 steeg op cryptocurrency exchange Coinbase. Nadat de $10.600 als support werd getest, stuiterde bitcoin nog een stap omhoog om zodoende de volgende weerstandszone te kunnen testen.
Deze zone bevindt zich bij $10.800. De bulls konden de koers hier op dat moment niet doorheen drukken. Het gevolg is een retrace van de koers weer terug richting de $10.600. Vooralsnog lijkt het BTC/USD handelspaar hier steun te kunnen vinden.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.650 op Coinbase. Bij een nieuwe stijging moet dus die $10.800 in de gaten gehouden worden. Een herstel hierboven is cruciaal voor een verder herstel boven de $11.000.

Altcoins laten mooi herstel zien

De altcoins trekken over het algemeen goed met bitcoin mee. Ethereum (ETH) stijgt 5,3% in waarde en is daarmee $342,50 waard. Ripple (XRP) stijgt 3,8% in waarde en is $0,2316 waard.
Voor de harde stijgers moeten we iets verder naar beneden in de top 10. LINK staat op plek 8 namelijk nog altijd dik in de plus. Chainlink stijgt ten opzichte van 24 uur geleden 17,7% in waarde en wordt hiermee verhandeld voor een prijs van $9,70. Net buiten de top 10, op plek 12, staat cardano (ADA) 10,3% in het groen.
Alle cryptocurrencies bij elkaar zagen over de afgelopen 24 uur een stijging in waarde van 3,2%. De totale marktkapitalisatie komt hiermee op $335,9 miljard te staan. De bitcoin dominantie, bitcoins aandeel in het totaal, neemt iets af en staat nu op 58,6%.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie