Timo Bult Timo Bult
24/09/2020 18:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2020 18:13

Bitcoin (BTC) stijgt plotseling hard, kan het herstel doorzetten? Deze altcoin stijgt meer dan 10% in waarde!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) stijgt plotseling hard, kan het herstel doorzetten Deze altcoin stijgt meer dan 10% in waarde

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat er vanochtend al wat bullish signalen te zien waren, is bitcoin (BTC) vandaag flink in waarde gestegen. Het kon hiermee een aantal belangrijke weerstandszones breken. De altcoins laten daarnaast weer mooie stijgingen zien met als uitblinker chainlink (LINK)!

Bitcoin (BTC) lijkt te kunnen herstellen, wat nu?

Vanochtend was op de 4-uurs grafiek te zien hoe de bitcoin koers een bullish divergence vormde. Terwijl de koers een lagere low bereikte, vormde de Relative Strength Index (RSI) juist een iets hogere low. Dit is vaak een van de eerste signalen die een mogelijke aankomende stijging aannemelijker maakt.
Afgelopen nacht, de nacht van 23 op 24 september, handelde bitcoin nog voor een prijs van $10.266. In de loop van de dag steeg de koers vervolgens behoorlijk in waarde. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.669 op cryptocurrency exchange Coinbase.
De koers is dus door de $10.400 en $10.600 gebroken. Echter lijken de bulls nu op weerstand te stuiten bij $10.740 in de vorm van de 50-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek. Daar vlak boven bij $10.800 ligt vervolgens het laatste obstakel voor een verder herstel terug de $11.000-regio in. Mocht de koers iets terugzakken dan zou een succesvolle test van de support bij $10.600 een positief teken zijn.

Chainlink (LINK) flink in de plus

Terwijl bitcoin dus weer aardig wat van de verloren waarde terugpakt, laten een aantal altcoins op dit moment ook mooie stijgingen zien. Ethereum (ETH) stijgt 2% in waarde en is nu $346,70 waard. Polkadot (DOT) stijgt met 4,7% naar een waarde van $4,40.
De uitblinker is op plek 8 te vinden. Chainlink staat daar namelijk maar liefst 12% in het groen. De afgelopen tijd is LINK behoorlijk teruggezakt nadat het dicht in de buurt van de $20 kon komen afgelopen augustus. Hopelijk is dit een teken dat het tij gaat keren!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie