Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
25/07/2020 08:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2020 08:22

Bitcoin (BTC) bulls kijken angstig naar 'tech-bubbel' op traditionele markten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) bulls kijken angstig naar 'tech-bubbel' op traditionele markten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ned Davis, vanaf 1980 eigenaar van een Wall Street-onderzoeksbureau, gelooft dat er een Nasdaq bubbel aan zit te komen. Hierdoor kan de grote mate van correlatie tussen de traditionele markten en bitcoin (BTC) een negatief effect kunnen gaan hebben op bitcoin prijs.
We zien al vanaf maart dat bitcoin en de S&P 500 een sterke correlatie hebben. Ondanks dat zagen we in mei en juni dat de aandelenmarkt steeg, maar bitcoin zijwaarts handelde. Over het algemeen bleef de correlatie toch wel hoog. Op 9 juli haalde de correlatie tussen de twee een jaarlijks hoogtepunt van 0,367.
Analisten waren bezorgd over de overwaardering van tech-aandelen vanaf begin juli. Als de Nasdaq zou dalen zou dat voor een langere termijn downtrend kunnen zorgen op de aandelenmarkt.
Lisa Abramowicz, bedrijfsverslaggever bij Bloomberg, schreef:

“De waardering van tech aandelen zijn het meest extreem sinds de tech-bubbel van 2000, gebaseerd op de verhouding tussen Nasdaq en small-cap aandelen.”

Zo bestaat de Nasdaq Composite index voor 50% uit tech aandelen. Mochten tech aandelen onderuit gaan dan zal de hele Nasdaq index hard dalen.
Davis gaf aan dat hij de huidige Nasdaq 100 “bubbly,” vindt. Dit wil met andere woorden zeggen dat hij vermoedt dat we ons in een tech-bubbel begeven. Hij maakt zich zorgen om de FAANG (Facebook (FB), Amazon (AMZN), Apple (AAPL), Netflix (NFLX); and Alphabet (GOOG)) en tech aandelen.
Hij merkte op dat aandelen zoals Microsoft na de earnings sterk daalden, dit omdat internet- en softwarebedrijven nog steeds aan het herstellen zijn van de coronacrisis. Ondanks de wankele Amerikaanse aandelenmarkt geven verschillende data aan dat cryptocurrency investeerders over het algemeen zeker van hun zaak blijven.
Grayscale gaf bijvoorbeeld aan dat het geld in hun beheer wat in crypto is geïnvesteerd $4,3 miljard is. Dit betekent dat veel institutionele investeerders blijven investeren in cryptocurrencies in 2020.
Ook is de long to short contracts ratio op de grootste futures exchanges positief voor bitcoin de afgelopen weken. De ‘top traders’ op het platform zijn net-long BTC. Meer dan 52% van de traders bezitten een long contract.
Toch zien we een sterke resistance rond $9.600. De onzekerheid op de Amerikaanse aandelenmarkt kan ervoor zorgen dat sentiment rondom bitcoin voor de korte termijn aangetast wordt. Toch is het vooruitzicht van bitcoin op de langere termijn meer bullish.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement