Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) corrigeert maar blijft knap boven de $7.000 handelen

Bitcoin (BTC) corrigeert maar blijft knap boven de $7.000 handelen

Sinds 7 mei steeg de bitcoin (BTC) koers in een rechte lijn omhoog. Gezien de parabolische stijging verwachtten veel analisten een correctie, maar die leek maar niet te komen. Nu lijkt die correctie dan eindelijk te gebeuren waarbij bitcoin knap boven de $7.000 consolideert.

Terwijl je op 7 mei nog $5.790 voor een bitcoin betaalde, steeg de prijs vandaag even tot een nieuwe yearly high van $7.581 op Coinbase. Een enorme toename in waarde in een korte tijd. Velen vragen zich nog steeds af hoe en waarom deze enorme stijging kon gebeuren.

- Advertentie -

Dat antwoord ligt zowel bij de fundamentele factoren als technische factoren. Zo werd vlak voor de prijsrally bekend dat Fidelity mogelijk ergens in de komende weken zijn bitcoin over-the-counter (OTC) handelsdesk gaat lanceren. Dit zou bitcoin toegankelijk maken voor een groot aantal institutionele investeerders die liever niet via cryptocurrency exchanges beleggen.

Op technisch vlak zagen we dat bitcoin de afgelopen maanden wist te consolideren na de enorme klapper in november vorig jaar. Na deze korte fase zagen we bitcoin stapje voor stapje belangrijkse resistance niveaus doorbreken. Velen gingen er dan ook vanuit dat de crypto-winter voorbij was.

Nadat bitcoin de $6.000 wist te doorbreken lag er op basis van historische prijsgegevens enorme weerstand rond de $6.400. Bitcoin steeg daar zonder problemen dwars doorheen. Uiteindelijk wist het dus de $7.000 en een nieuwe yearly high op $7.581 te vestigen.

Toch was de verwachting dat een stijging met dit tempo niet duurzaam zou zijn. En zoals we nu zien is bitcoin flink naar beneden gecorrigeerd. De waarde van bitcoin op CoinMarketCap is nu nog $7.092, waarmee het uiteindelijke resultaat van de recente rally alsnog bijzonder positief is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.162,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.212,16 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.226,93 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.231,25 Kopen
4
Bitrush
Reviewed
€8.449,63 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.