Timo Bult Timo Bult
12/05/2019 14:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2019 14:10

Bitcoin (BTC) corrigeert maar blijft knap boven de $7.000 handelen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_corrigeert_maar_blijft_knap_boven_de_7000_dollar_handelen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sinds 7 mei steeg de bitcoin (BTC) koers in een rechte lijn omhoog. Gezien de parabolische stijging verwachtten veel analisten een correctie, maar die leek maar niet te komen. Nu lijkt die correctie dan eindelijk te gebeuren waarbij bitcoin knap boven de $7.000 consolideert.
Terwijl je op 7 mei nog $5.790 voor een bitcoin betaalde, steeg de prijs vandaag even tot een nieuwe yearly high van $7.581 op Coinbase. Een enorme toename in waarde in een korte tijd. Velen vragen zich nog steeds af hoe en waarom deze enorme stijging kon gebeuren.
Dat antwoord ligt zowel bij de fundamentele factoren als technische factoren. Zo werd vlak voor de prijsrally bekend dat Fidelity mogelijk ergens in de komende weken zijn bitcoin over-the-counter (OTC) handelsdesk gaat lanceren. Dit zou bitcoin toegankelijk maken voor een groot aantal institutionele investeerders die liever niet via cryptocurrency exchanges beleggen.
Op technisch vlak zagen we dat bitcoin de afgelopen maanden wist te consolideren na de enorme klapper in november vorig jaar. Na deze korte fase zagen we bitcoin stapje voor stapje belangrijkse resistance niveaus doorbreken. Velen gingen er dan ook vanuit dat de crypto-winter voorbij was.
Nadat bitcoin de $6.000 wist te doorbreken lag er op basis van historische prijsgegevens enorme weerstand rond de $6.400. Bitcoin steeg daar zonder problemen dwars doorheen. Uiteindelijk wist het dus de $7.000 en een nieuwe yearly high op $7.581 te vestigen.
Toch was de verwachting dat een stijging met dit tempo niet duurzaam zou zijn. En zoals we nu zien is bitcoin flink naar beneden gecorrigeerd. De waarde van bitcoin op CoinMarketCap is nu nog $7.092, waarmee het uiteindelijke resultaat van de recente rally alsnog bijzonder positief is.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie