Fidelity lanceert mogelijk komende weken bitcoin (BTC) OTC-desk voor institutionele investeerders

Fidelity gaat de komende weken zijn over-the-counter (OTC) desk voor cryptocurrency lanceren. Dit meldt een anonieme bron in een artikel van Bloomberg dat op 6 mei werd gepubliceerd.

De cryptocurrency-tak van Fidelity, Fidelity Digital Assets, werd al in oktober 2018 gelanceerd. Sinds maart biedt het een cryptocurrency custody service waarmee het een veilige haven biedt voor de cryptocurrency van institutionele investeerders.

Volgens de anonieme bron zal Fidelity Digital Assets nu ook de geplande OTC-desk gaan lanceren. Dit zou ergens in de komende weken gebeuren, aldus Bloomberg.

Institutionele investeerders zullen met de service bitcoin (BTC) kunnen kopen en deze gelijk bij Fidelity Digital Assets op kunnen slaan. In een reactie op het nieuws zei woordvoerder van Fidelity, Adele Roberts:

We zullen onze diensten de komende weken en maanden blijven uitbreiden op basis van de behoeften van onze klanten, rechtsgebieden en andere factoren. Momenteel is ons serviceaanbod gericht op Bitcoin.

Met de lancering is het aannemelijk dat er een nieuwe instroom van institutionele investeerders op de cryptomarkt zal ontstaan. Fidelity publiceerde onlangs de resultaten van een onderzoek waaruit blijkt dat steeds meer institutionele investeerders interesse hebben in cryptocurrencies.

Zo blijkt dat van de 400 ondervraagden, 22% al cryptocurrency bezit. Ongeveer de helft van die 400 zegt geïnteresseerd te zijn in cryptocurrencies.

Institutionele beleggers zullen naar verwachting de vraag naar cryptocurrencies enorm doen laten stijgen. Dit type investeerders investeert namelijk vaak met grote sommen geld. Met de nieuwe service van Fidelity kunnen zij nu op een platform van institutioneel niveau in crypto beleggen. Aangezien Fidelity een investeringsbedrijf is met een portfolio van ruim $7 triljoen zou de lancering van een eigen OTC-desk een flinke impact kunnen gaan hebben.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David gisteren gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€28.907,10 Kopen
1
Litebit
€29.094,30 Kopen
2
Bitcoinmeester
€29.193,80 Kopen
3
SATOS
€29.425,40 Kopen
Meer nieuws

Britse financieel adviseur wil bitcoin (BTC) volledig verbieden, succes lijkt onwaarschijnlijk

De Britse financieel adviseur Neil Liversidge, naar verluidt een veteraan in het vak, dringt de Britse regering aan om álle transacties met cryptocurrencies waaronder...

Polkadot schiet XRP langs, is nu 4e grootste cryptocurrency en bereikt samen met Chainlink nieuwe ATH

Polkadot (DOT) begint sterk aan 2021. De totale marktkapitalisatie van DOT is vandaag gestegen naar de vierde plaats qua grootste cryptocurrencies op de markt...

Grayscale koopt direct duizenden bitcoins (BTC) na openen deuren voor nieuwe investeerders

Op 13 januari opende Grayscale de deuren weer voor nieuwe investeerders. Niet lang daarna werd al duidelijk dat de vraag naar bitcoin (BTC) onder...

Bitcoin (BTC) gaat nog steeds naar $400.000 volgens miljardair Scott Minerd, maar geeft waarschuwing

Miljardair Scott Minerd, CIO van Guggenheim Partners, een grote internationale investeringsmaatschappij, zei eind vorig jaar dat bitcoin (BTC) naar $400.000 kan stijgen. Eerder deze week...

Ethereum (ETH) reserves crypto exchanges raken op zegt analist, maar klopt dat wel?

Er gaat een verhaal rond dat de hoeveelheid aan ether (ETH) op cryptocurrency-exchanges momenteel drastisch terugloopt. De vraag naar ETH zou zo hard zijn...

Bitcoin koers in tweestrijd, maar spektakel is gegarandeerd!

Waar ik vorige week volatiliteit beloofde hebben we dat ook zeker gekregen. De top werd zowaar rond de $42.000 gezet en met een noodvaart...