Timo Bult Timo Bult
06/05/2019 13:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2019 13:18

Fidelity lanceert mogelijk komende weken bitcoin (BTC) OTC-desk voor institutionele investeerders

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: ThomasAFink/Shutterstock

Fidelity gaat de komende weken zijn over-the-counter (OTC) desk voor cryptocurrency lanceren. Dit meldt een anonieme bron in een artikel van Bloomberg dat op 6 mei werd gepubliceerd.
De cryptocurrency-tak van Fidelity, Fidelity Digital Assets, werd al in oktober 2018 gelanceerd. Sinds maart biedt het een cryptocurrency custody service waarmee het een veilige haven biedt voor de cryptocurrency van institutionele investeerders.
Volgens de anonieme bron zal Fidelity Digital Assets nu ook de geplande OTC-desk gaan lanceren. Dit zou ergens in de komende weken gebeuren, aldus Bloomberg.
Institutionele investeerders zullen met de service bitcoin (BTC) kunnen kopen en deze gelijk bij Fidelity Digital Assets op kunnen slaan. In een reactie op het nieuws zei woordvoerder van Fidelity, Adele Roberts:

We zullen onze diensten de komende weken en maanden blijven uitbreiden op basis van de behoeften van onze klanten, rechtsgebieden en andere factoren. Momenteel is ons serviceaanbod gericht op Bitcoin.

Met de lancering is het aannemelijk dat er een nieuwe instroom van institutionele investeerders op de cryptomarkt zal ontstaan. Fidelity publiceerde onlangs de resultaten van een onderzoek waaruit blijkt dat steeds meer institutionele investeerders interesse hebben in cryptocurrencies.
Zo blijkt dat van de 400 ondervraagden, 22% al cryptocurrency bezit. Ongeveer de helft van die 400 zegt geïnteresseerd te zijn in cryptocurrencies.
Institutionele beleggers zullen naar verwachting de vraag naar cryptocurrencies enorm doen laten stijgen. Dit type investeerders investeert namelijk vaak met grote sommen geld. Met de nieuwe service van Fidelity kunnen zij nu op een platform van institutioneel niveau in crypto beleggen. Aangezien Fidelity een investeringsbedrijf is met een portfolio van ruim $7 triljoen zou de lancering van een eigen OTC-desk een flinke impact kunnen gaan hebben.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David gisteren gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie