Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Fidelity lanceert mogelijk komende weken bitcoin (BTC) OTC-desk voor institutionele investeerders

Fidelity gaat de komende weken zijn over-the-counter (OTC) desk voor cryptocurrency lanceren. Dit meldt een anonieme bron in een artikel van Bloomberg dat op 6 mei werd gepubliceerd.

De cryptocurrency-tak van Fidelity, Fidelity Digital Assets, werd al in oktober 2018 gelanceerd. Sinds maart biedt het een cryptocurrency custody service waarmee het een veilige haven biedt voor de cryptocurrency van institutionele investeerders.

- Advertentie -

Volgens de anonieme bron zal Fidelity Digital Assets nu ook de geplande OTC-desk gaan lanceren. Dit zou ergens in de komende weken gebeuren, aldus Bloomberg.

Institutionele investeerders zullen met de service bitcoin (BTC) kunnen kopen en deze gelijk bij Fidelity Digital Assets op kunnen slaan. In een reactie op het nieuws zei woordvoerder van Fidelity, Adele Roberts:

We zullen onze diensten de komende weken en maanden blijven uitbreiden op basis van de behoeften van onze klanten, rechtsgebieden en andere factoren. Momenteel is ons serviceaanbod gericht op Bitcoin.

Met de lancering is het aannemelijk dat er een nieuwe instroom van institutionele investeerders op de cryptomarkt zal ontstaan. Fidelity publiceerde onlangs de resultaten van een onderzoek waaruit blijkt dat steeds meer institutionele investeerders interesse hebben in cryptocurrencies.

Zo blijkt dat van de 400 ondervraagden, 22% al cryptocurrency bezit. Ongeveer de helft van die 400 zegt geïnteresseerd te zijn in cryptocurrencies.

Institutionele beleggers zullen naar verwachting de vraag naar cryptocurrencies enorm doen laten stijgen. Dit type investeerders investeert namelijk vaak met grote sommen geld. Met de nieuwe service van Fidelity kunnen zij nu op een platform van institutioneel niveau in crypto beleggen. Aangezien Fidelity een investeringsbedrijf is met een portfolio van ruim $7 triljoen zou de lancering van een eigen OTC-desk een flinke impact kunnen gaan hebben.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David gisteren gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.394,80 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.231,90 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€11.246,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.259,10 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.331,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.246,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.231,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.259,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.331,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.394,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...