Timo Bult Timo Bult
25/04/2019 07:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/04/2019 07:49

Bitcoin (BTC) corrigeert na prijsrally, vindt support rond de $5.400

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) breekt volgende horde maar stuit op resistance vlak onder $11.000

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) wist de afgelopen dagen bijzonder goed te presteren. Zo zette de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie een nieuwe yearly high neer. Na de sterke prijsrally was een correctie echter bijna onvermijdelijk aangezien de bulls uitgeput raakten.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $5.440 op Bitfinex na in de afgelopen 24 uur met bijna 2,5% te zijn gedaald in waarde. Kortom, de bitcoin koers is sinds gisteren aardig gecorrigeerd.
Na het aantikken van de $5.647 besloten veel traders waarschijnlijk om hun winsten te liquideren. De koers zakte binnen een aantal uren tijd terug naar de $5.460. BTC wist vervolgens support te vinden, echter wist deze support het niet lang te houden. De koers zakte uiteindelijk terug tot $5.407.
De support rond de $5.400 lijkt het echter wel te houden. De koers stuiterde er de afgelopen dag twee keer vanaf en lijkt dat op dit moment voor een derde keer te doen.
Op de 30-minute grafiek vormt bitcoin op de langere termijn (vier dagen) een duidelijke stijgende trendlijn, echter vormt de koers op de kortere termijn (twee dagen) een dalende trendlijn. Daarbij is $5.400 een support, en zal bitcoin waarschijnlijk vroeg of laat uitbreken.
In het geval dat bitcoin naar boven uitbreekt dan is de resistance op $5.550 belangrijk om in de gaten te houden. Mocht de koers ook daar bovenuit weten te breken dan is het goed mogelijk dat bitcoin weer op zoek gaat naar de yearly high die het gisteren vormde.
Zakt bitcoin door de support op $5.400 heen, dan ligt de volgende support op $5.300, de prijszone waar bitcoin de afgelopen weken mee stoeide.
Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie