Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitcoin (BTC) breekt opnieuw yearly high, waarom blijven de altcoins dalen?

Nadat bitcoin (BTC) in een dag twee keer zijn yearly high wist te verbeteren, zien we dat altcoins het minder doen. Waar BTC groene cijfers laat zien is de rest van de top 10 een zee van rode cijfers. Waarom gebeurt dit?

Op het moment van schrijven is de waarde van bitcoin (BTC) $5.532 op Bitfinex na 1,62% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur. Na de uitbraak gisteren kwam BTC in een stroomversnelling terecht waarna de koers een kleine correctie naar beneden maakte. Na dat kleine dipje vestigde bitcoin een nieuwe yearly high op $5.690.

- Advertentie -

Waar bitcoin flink wist te stijgen zien we bij de altcoins hier en daar dalingen tot wel 11,5%. Zo staat Binance Coin (BNB), ondanks het goede nieuws van de lancering van Binance DEX, 10,4% in de min. Ditzelfde geldt voor litecoin (LTC) dat sinds begin deze maand nog flink in waarde wist te stijgen.

Met bitcoin in de plus en de altcoins in de min zien we dat de bitcoindominantie toeneemt. De bitcoindominantie geeft het aandeel van bitcoin’s marktkapitalisatie in de totale marktkapitalisatie weer. Hieruit kan worden afgeleid dat traders hun altcoin-posities sluiten om een graantje mee te kunnen pikken van bitcoins succes.

Het gevolg is dat altcoins in waarde dalen aangezien een grote groep traders hun altcoins verkopen en inwisselen voor bitcoins. Zodoende krijgt de bitcoin koers nog een extra zetje vanwege de groeiende vraag die zo ontstaat. In dergelijke situaties zien we echter vaak dat wanneer bitcoin begint te consolideren, de altcoins weer in waarde beginnen te stijgen.

Op dit moment lijkt er voor bitcoin een resistance op $5.650 te liggen na dit prijsgebied drie keer aan te hebben getikt. Het gebied tussen $5.650 en $5.750 zal op basis van historische prijsbewegingen een lastig prijsgebied zijn om te doorbreken. Tijdens de sterke koersdalingen in november 2018 vond de koers hier namelijk even support nadat het vrijwel in een rechte lijn naar beneden was gedoken.

Toch geven de technische indicatoren hoop. De 50 Moving Average (MA)-lijn heeft de 200-MA namelijk van onder naar boven doorkruist, ook wel een golden cross genoemd. Dit is een sterke indicator dat er een bullmarkt voor de deur staat.

Meer weten over waarom de altcoins in tegenstelling tot bitcoin dalen? Michiel legt het uit in een dagelijkse koersvideo die te zien is op ons Telegramkanaal. Klik hier voor de link naar ons kanaal!

De wekelijkse analyse van de koers van bitcoin (BTC) door Crypto Insider David gemist? Je kan hem hier vinden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.315,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.355,12 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.380,09 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.384,68 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.427,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...