Timo Bult Timo Bult
24/04/2019 07:54 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2019 07:54

Bitcoin (BTC) breekt opnieuw yearly high, waarom blijven de altcoins dalen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat bitcoin (BTC) in een dag twee keer zijn yearly high wist te verbeteren, zien we dat altcoins het minder doen. Waar BTC groene cijfers laat zien is de rest van de top 10 een zee van rode cijfers. Waarom gebeurt dit?
Op het moment van schrijven is de waarde van bitcoin (BTC) $5.532 op Bitfinex na 1,62% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur. Na de uitbraak gisteren kwam BTC in een stroomversnelling terecht waarna de koers een kleine correctie naar beneden maakte. Na dat kleine dipje vestigde bitcoin een nieuwe yearly high op $5.690.
Waar bitcoin flink wist te stijgen zien we bij de altcoins hier en daar dalingen tot wel 11,5%. Zo staat Binance Coin (BNB), ondanks het goede nieuws van de lancering van Binance DEX, 10,4% in de min. Ditzelfde geldt voor litecoin (LTC) dat sinds begin deze maand nog flink in waarde wist te stijgen.
Met bitcoin in de plus en de altcoins in de min zien we dat de bitcoindominantie toeneemt. De bitcoindominantie geeft het aandeel van bitcoin’s marktkapitalisatie in de totale marktkapitalisatie weer. Hieruit kan worden afgeleid dat traders hun altcoin-posities sluiten om een graantje mee te kunnen pikken van bitcoins succes.
Het gevolg is dat altcoins in waarde dalen aangezien een grote groep traders hun altcoins verkopen en inwisselen voor bitcoins. Zodoende krijgt de bitcoin koers nog een extra zetje vanwege de groeiende vraag die zo ontstaat. In dergelijke situaties zien we echter vaak dat wanneer bitcoin begint te consolideren, de altcoins weer in waarde beginnen te stijgen.
Op dit moment lijkt er voor bitcoin een resistance op $5.650 te liggen na dit prijsgebied drie keer aan te hebben getikt. Het gebied tussen $5.650 en $5.750 zal op basis van historische prijsbewegingen een lastig prijsgebied zijn om te doorbreken. Tijdens de sterke koersdalingen in november 2018 vond de koers hier namelijk even support nadat het vrijwel in een rechte lijn naar beneden was gedoken.
Toch geven de technische indicatoren hoop. De 50 Moving Average (MA)-lijn heeft de 200-MA namelijk van onder naar boven doorkruist, ook wel een golden cross genoemd. Dit is een sterke indicator dat er een bullmarkt voor de deur staat.
Meer weten over waarom de altcoins in tegenstelling tot bitcoin dalen? Michiel legt het uit in een dagelijkse koersvideo die te zien is op ons Telegramkanaal. Klik hier voor de link naar ons kanaal!
De wekelijkse analyse van de koers van bitcoin (BTC) door Crypto Insider David gemist? Je kan hem hier vinden.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie