Timo Bult Timo Bult
23/04/2019 07:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2019 07:27

Bitcoin (BTC) breekt uit: Nieuwe yearly high op $5.647!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is de bulls gelukt bitcoin (BTC) boven het resistance niveau op ongeveer $5.350 te drukken. Na dagen vlak onder dat prijsniveau te hebben gehandeld, ziet het er nu naar uit dat bitcoin de weg omhoog voortzet.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $5.590 op Bitfinex na 5,2% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur.
Het lukte bitcoin op 10 april al om boven de $5.350 uit te breken, echter bleek het toen om een false breakout te gaan. De koers steeg heel even boven dit resistance niveau om daarna in een rechte lijn terug te zakken.
Na deze correctie kostte het BTC bijna tien dagen om weer terug te klimmen naar het prijsgebied vlak onder de $5.350. In de dagen daarna testte het deze resistance tot drie keer toe. De weerstand bleek echter té groot waardoor het de bulls niet lukte uit te breken.
Gister aan het eind van de middag lukt het de bulls dan toch eindelijk. Na binnen een uur tijd van ongeveer $5.328 naar de $5.440 te zijn gestegen consolideerde de koers gedurende de nacht. Vanochtend vroeg zette BTC de prijsrally voort, waarbij het een nieuwe yearly high vestigde op $5.647.
De opwaartse beweging lijkt nu iets in vaart te minderen wat hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met het feit dat de bulls nu uitgeput zijn geraakt na deze korte maar krachtige beweging. Op dit moment is de Relative Strength Index (RSI) 78, wat overbought omstandigheden signaleert. Een correctie in de komende uren is daarom niet onrealistisch, zeker gezien de verwachting dat een deel van de traders hun winsten waarschijnlijk zal liquideren.
Op de 1-dagelijkse grafiek zien we dat de 50- en 200-Moving Average (MA)-lijnen een golden cross aan het vormen zijn. Mochten deze twee lijnen elkaar doorkruisen, dan is dit een sterk teken dat er een bullmarkt voor de deur staat. Op dit moment staan de lijnen op het punt elkaar te doorkruisen.
De volgende horde voor bitcoin ligt op ongeveer $5.700 en daarboven $6.000. Dit laatste prijsniveau zal sterke weerstand bieden gezien de historische koersbewegingen rondom dit prijsniveau. Bij een eventuele correctie zal $5.350 waarschijnlijk als support fungeren.
De wekelijkse analyse van de koers van bitcoin (BTC) door Crypto Insider David kan je hier vinden.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie