Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
23/04/2019 14:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2019 14:23

Gedecentraliseerde exchange Binance DEX officieel gelanceerd

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
gedecentraliseerde_exchange_binance_dex_officieel_gelanceerd

De cryptocurrency exchange Binance heeft de gedecentraliseerde versie van zijn exchange, Binance DEX, officieel gelanceerd. Dit maakte Binance bekent in een vandaag gepubliceerde blogpost.
Al langere tijd ging het gerucht rond dat Binance op het punt stond om de DEX te lanceren, zeker nadat het vorige week Binance Chain lanceerde. Binance Chain is de blockchain waarop Binance DEX gebaseerd is.
De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), stelt in de blogpost:

Wij geloven dat gedecentraliseerde exchanges nieuwe hoop en nieuwe mogelijkheden bieden en een vertrouwenloos en transparant financieel systeem mogelijk maken. Omdat er geen custody van fondsen nodig is, biedt Binance DEX veel meer controle over eigen vermogen. We hopen dat dit een nieuw niveau van vrijheid voor onze gemeenschap biedt. We zullen nauw samenwerken met projecten en teams om het hele ecosysteem te laten groeien.

De native cryptocurrency, Binance Coin (BNB), is nu ook officieel overgezet. Eerder was de altcoin nog gebaseerd op de ERC20-standaard van Ethereum. Nu maakt de crypto gebruik van het BEP-2-standaard van de Binance Chain.
Binance probeert nu andere crypto-projecten over te halen om hun cryptocurrency over te zetten naar de Binance Chain. Mithril (MITH) is het eerst project dat de overstap zal gaan maken.
Een gedecentraliseerde exchange is een handelsplatform waar alle transacties peer-to-peer plaatsvinden. Dit betekent dat via Binance DEX verstuurde cryptocurrencies rechtstreeks vanuit een cryptocurrency wallet naar een andere cryptocurrency wallet worden verstuurd. Zo is er geen centrale entiteit meer nodig die al deze transacties in goede banen leidt. Daarnaast biedt het extra beveiliging aangezien traders hun eigen private key beheren.
Op dit moment is Binance DEX live op de Binance Chain, echter is het doen van transacties nog niet mogelijk. Wel kunnen gebruikers hun wallets al aan de exchange koppelen. Ondersteunde wallets zijn op dit moment onder andere Trust Wallet, Ledger, Enjin, Magnum Wallet, CoolWallet en Coinomi Wallet. Het is nog niet bekend wanneer gebruikers in cryptocurrencies kunnen gaan handelen.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie