Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Gedecentraliseerde exchange Binance DEX officieel gelanceerd

De cryptocurrency exchange Binance heeft de gedecentraliseerde versie van zijn exchange, Binance DEX, officieel gelanceerd. Dit maakte Binance bekent in een vandaag gepubliceerde blogpost.

Al langere tijd ging het gerucht rond dat Binance op het punt stond om de DEX te lanceren, zeker nadat het vorige week Binance Chain lanceerde. Binance Chain is de blockchain waarop Binance DEX gebaseerd is.

- Advertentie -

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), stelt in de blogpost:

Wij geloven dat gedecentraliseerde exchanges nieuwe hoop en nieuwe mogelijkheden bieden en een vertrouwenloos en transparant financieel systeem mogelijk maken. Omdat er geen custody van fondsen nodig is, biedt Binance DEX veel meer controle over eigen vermogen. We hopen dat dit een nieuw niveau van vrijheid voor onze gemeenschap biedt. We zullen nauw samenwerken met projecten en teams om het hele ecosysteem te laten groeien.

De native cryptocurrency, Binance Coin (BNB), is nu ook officieel overgezet. Eerder was de altcoin nog gebaseerd op de ERC20-standaard van Ethereum. Nu maakt de crypto gebruik van het BEP-2-standaard van de Binance Chain.

Binance probeert nu andere crypto-projecten over te halen om hun cryptocurrency over te zetten naar de Binance Chain. Mithril (MITH) is het eerst project dat de overstap zal gaan maken.

Een gedecentraliseerde exchange is een handelsplatform waar alle transacties peer-to-peer plaatsvinden. Dit betekent dat via Binance DEX verstuurde cryptocurrencies rechtstreeks vanuit een cryptocurrency wallet naar een andere cryptocurrency wallet worden verstuurd. Zo is er geen centrale entiteit meer nodig die al deze transacties in goede banen leidt. Daarnaast biedt het extra beveiliging aangezien traders hun eigen private key beheren.

Op dit moment is Binance DEX live op de Binance Chain, echter is het doen van transacties nog niet mogelijk. Wel kunnen gebruikers hun wallets al aan de exchange koppelen. Ondersteunde wallets zijn op dit moment onder andere Trust Wallet, Ledger, Enjin, Magnum Wallet, CoolWallet en Coinomi Wallet. Het is nog niet bekend wanneer gebruikers in cryptocurrencies kunnen gaan handelen.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.636,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.605,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.660,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.662,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.702,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.605,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.636,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.660,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.662,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.702,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...