Kopieer de handelingen van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) die op exchanges wordt vastgehouden bereikt 2 jaarlijks dieptepunt, een bullish signaal?

Over een span van twee jaar heeft het aantal bitcoins (BTC) die vastgehouden worden op exchanges deze maand een nieuw dieptepunt bereikt. Deze observatie, die gebaseerd is op gegevens van Santiment, kan betekenen dat investeerders de cryptocurrency aan het opsparen zijn en rekenen winst op de lange termijn.

Sinds een poosje is bitcoin al heftig aan het worstelen met het doorbreken van de $10.000. Het zit nu al maand vast tussen de $8.500 en $9.900. Toch zien we op de achtergrond dat investeerders veel bezig zijn met het accumuleren van extra bitcoins.

- Advertentie -

Wanneer bitcoin bij exchanges wegvloeit, gaat het vaak naar offline wallets waar deze dan bewaard worden om ze op lange termijn weer te verkopen. Steeds meer investeerders zijn bezig met het sparen van de cryptocurrency en zetten deze veilig weg.

Daardoor is het aantal bitcoins op beurzen is met 40% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit in februari 2020. Het aantal bitcoins op exchanges is sinds mei 2018 niet zo laag geweest.

Naast dat op korte termijn de prijs kan schommelen, kan een veranderen in het sentiment desastreuze gevolgen hebben. Een negatief sentiment kan ervoor zorgen dat coins juist weer teruggezonden worden naar de exchanges om ze weer te verkopen. Dit gebeurde meest recent nog op Black Thursday, 13 maar, toen Bitcoin zijn waarde met 40% verloor.

Onlangs liet Ki Young Ju van CryptoQant weten dat het terugtrekken van bitcoins bij exchanges als signaal kan dienen voor een aanstaande bullmarkt. In het verleden was te zien dat gemiddeld vier maanden na een piek in opnames, een bullrun begon.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.176,99 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.216,69 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.250,14 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.289,51 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.176,99 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.216,69 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.250,14 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.289,51 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...