Shane Kuijpers
09/07/2021 09:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2021 09:34

Bitcoin (BTC) dit jaar nog naar de $100.000? Bloomberg analist deelt prijsverwachting

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) dit jaar nog naar de $100.000 Bloomberg analist deelt prijsverwachting

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De tweede helft van 2021 kan wel eens een hele mooie periode gaan worden voor bitcoin (BTC) en bezitters van de cryptocurrency. Mike McGlone, een van de hoofdstrategen bij Bloomberg, verwacht dat bitcoin weer een run kan maken richting de $100.000. Een koers waar de digitale munt eerder ook al op af leek te stevenen.

McGlone denkt dat de stijging van BTC samen gaat hangen met de daling van olie. Een vat olie kost op moment van schrijven net onder de $73. Als we de econoom van Bloomberg mogen geloven zal die prijs later in het jaar gezakt zijn richting de $50. Bitcoin daarentegen gaat juist de andere kant op. Een aanstaande bullrun moet er voor zorgen dat de waarde ver richting de $100.000 gaat. De ommekeer is gebaseerd op ‘diepgaande macro-economische implicaties’, zoals McGlone het noemt. De grafieken in onderstaande tweet onderbouwen de woorden van McGlone:

De eerste grafiek laat een traject zien op basis van een futures contract. De tweede brengt de de volatiliteit van bitcoin ten opzichte van olie in kaart.

Crypto-analist bekijkt de koers: Hoever kan bitcoin nog dalen?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

McGlone al vaker positief

McGlone heeft zich namens Bloomberg in het verleden al meerdere malen positief uitgesproken over de koers van bitcoin. Eind mei, na de extreme markt crash, had hij het ook al over een die $100.000. Toentertijd wees hij naar afnemende voorraad, die voor meer vraag zou moeten zorgen.

Twee maanden daarvoor was Mike McGlone er ook al van overtuigd dat BTC op termijn de $100.000 zou aantikken. In maart van dit jaar was te zien hoe de instroom van bitcoin (en de daarmee de populariteit) steeds groter werd. Goud maakte op dat moment juist een totaal andere trend mee en had te maken met een grote uitstroom. Een soortgelijke situatie gaan we mogelijk later dit jaar dus ook meemaken met BTC en olie.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie