Timo Bult Timo Bult
25/05/2021 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2021 17:01

‘Bitcoin (BTC) nog steeds op koers naar $100.000,’ aldus Bloomberg analist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) nog steeds op koers naar $100.000,' aldus Bloomberg analist

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bekende Bloomberg analist Mike McGlone staat nog altijd achter zijn bitcoin (BTC) prijsverwachting. De analist verwacht al langere tijd dat de koers nog een stuk verder kan gaan stijgen dan het huidige prijsniveau. McGlone verwacht dat bitcoin uiteindelijk zelfs de $100.000 kan gaan aantikken.

In een tweet liet de analist vandaag zien waarom hij dit verwacht. Ten eerste benoemt hij dat de recente crash van meer dan 50% “een bullmarkt en het pad naar $100.000 ondersteunt.” Daarnaast toont hij in een grafiek de afnemende voorraad van bitcoins en de daarmee gepaard gaande stijgende BTC prijs:

“Bitcoin heeft een dip gemaakt om redenen die een extended bullmarkt en een pad naar $100.000 ondersteunen. Een beetje heet in april, een primaire factor die wordt aangehaald voor de correctie van de crypto – overmatig energieverbruik – vertegenwoordigt de kracht van ’s werelds grootste gedecentraliseerde netwerk en dat het groener wordt.”

Met de steeds verder afnemende voorraad stijgt de prijs van bitcoin verder door, zelfs wanneer de vraag van investeerders gelijk zou blijven. Het lijkt er echter op dat steeds meer kleine maar ook grote investeerders de markt betreden wat potentieel voor een verdere versnelling kan zorgen zoals we die gedurende de afgelopen maanden hebben gezien.

Een bitcoin prijs van $100.000 wordt ook benoemd door de Nederlandse analist PlanB. Hij is bekend van het toepassen van het stock-to-flow (S2F) op bitcoin dat tot nu toe stand heeft gehouden. Dit model toont tevens een prijs van $100.000, maar op de langere termijn zelfs veel hoger dan dat.

Uiteraard kunnen dergelijke prijsvoorspellingen niet als zekerheidje worden gezien. Investeerders moeten ten alle tijdens zelf onderzoek blijven doen. Hulp nodig bij het handelen of meer leren over crypto? Word dan 30 dagen gratis Insider! Op deze pagina vind je wat een Insider-lidmaatschap allemaal te bieden heeft.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie