Timo Bult Timo Bult
14/05/2021 11:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2021 11:10

Bitcoin (BTC) model PlanB is nog intact, maar prijs nog niet laag genoeg voor deze analist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) model PlanB is nog intact, maar prijs nog niet laag genoeg voor deze analist

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers houdt redelijk stand rond $50.000 na de klappen gisteren. Hoe hebben bekende analisten de crash gisteren ervaren? In dit artikel een kleine verzameling van tweets van vooraanstaande figuren in de crypto wereld!

PlanB: “Model is intact” 

Te beginnen met de bekende anonieme Nederlandse analist PlanB. Hij staat bekend om het toepassen van het Stock-to-Flow (S2F) model op de bitcoin koers, een model dat al lange tijd intact is. Dit model voorspelt bitcoin prijzen van boven de $100.000. De dip gisteren veranderde volgens hem niets aan deze verwachtingen:

“S2FX intact .. dit begint op de bullmarkt van 2013 te lijken.”

In reactie op de tweet vraagt een van zijn volgers wat er moet gebeuren om het S2FX-model te invalideren. Hierop antwoordt PlanB dat “Als $60K de top was en we gaan vanaf hier het komende jaar of zo naar beneden, dan is S2FX ongeldig.” De analist stelt verder dat de markt waarschijnlijk overdreven reageert op “het verraad van Elon.”

“De markten reageren (zoals altijd) waarschijnlijk overdreven op het verraad van Elon, dus pas op dat je de mogelijke gigantische piek niet mist (zoals de tweede helft van de bullmarkt van 2013: als je onder de $100 had verkocht na het nieuws destijds dat de Amerikaanse overheid MtGox rekeningen in beslag nam), dan had je de piek naar $1.000 gemist.”

Elon Musk: “Ik geloof sterk in crypto”

Na de eneverende dag gisteren als gevolg van de beslissing dat Tesla geen bitcoin meer accepteert als betaalmethode, tempert de CEO van het bedrijf de gemoederen vandaag een beetje. Hij schreef in een tweet:

“Voor de duidelijkheid: ik geloof sterk in crypto, maar het kan niet leiden tot een enorme toename van het gebruik van fossiele brandstoffen, met name kolen.”

Josh Rager: “Bitcoin prijs is nog niet laag genoeg”

Josh Rager, een bekende analist, vindt de huidige bitcoin prijs nog niet laag genoeg. Hij ziet de koers liever nog wat verder dalen voordat hij altcoins in begint te slaan. Mocht dit niet gebeuren dan wacht hij tot een duidelijke bevestiging dat de weerstandszones weer zijn doorbroken:

“De prijs van Bitcoin is nog niet laag genoeg om hard altcoins in te slaan.
Ik wil ofwel een duidelijke bevestiging van de teruggewonnen niveaus of dat de belangrijkste Bitcoin-niveaus hieronder worden geraakt.
Op dit moment is het meer een gok om grote transacties aan te gaan buiten de korte termijn.”

https://twitter.com/Rager/status/1392934294042054660

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie