Timo Bult Timo Bult
06/03/2021 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/03/2021 18:45

Bitcoin (BTC) op koers om naar $100.000 te stijgen, aldus Bloomberg analist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) op koers om naar $100.000 te stijgen, aldus Bloomberg analist

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) kan volgens sommigen goud gaan vervangen als “veilige haven.” Bloomberg laat in een recent rapport weten dat de kapitaalinstroom bij bitcoin toeneemt terwijl juist de uitstroom bij goud versnelt. Wat kan dit gaan doen met de bitcoin prijs?

Elke maand publiceert Bloomberg een “Crypto Outlook” rapport. Hierin gaat Mike McGlone in op de huidige situatie en verwachtingen voor de cryptomarkt. De analist verwacht onder andere dat bitcoin bij $40.000 weer een significante koopdruk zal ervaren. Dit past in het huidige plaatje van licht dalende koersen.

Voor de langere termijn ziet McGlone ook positieve ontwikkelingen. Zo schrijft hij:

“De instroom van Bitcoin versnelt, zo ook de uitstroom van goud, en we zien weinig reden voor een trendverandering. De ratio tussen de prijs van de potentiële wereldwijde digitale reserve-activa en een ons van het oude metaal lijkt op weg naar 100x, na de 10x te hebben doorbroken die sinds 2017 weerstand bood.”

En waar ligt volgens McGlone het volgende target voor bitcoin?

“Eerdere Bitcoin-patronen zullen eerder de overhand hebben en wijzen naar ongeveer $100.000 als een sleuteldrempel in 2021, denken wij. Tenzij gunstige technische, fundamentele, macro- en micro-economische trends omkeren, moet Bitcoin zo zijn ingesteld dat deze blijft stijgen.”

Eerder kon op Crypto Insiders gelezen worden dat de premiumprijs van Grayscale’s bitcoin fondsen negatief zijn geworden. Dit houdt in dat grote beleggers waarschijnlijk aandelen in het fonds aan het verkopen zijn. Volgens McGlone is dit een positief teken dat bitcoin binnenkort door kan zetten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie