Kevin Schijven Kevin Schijven
05/03/2021 15:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/03/2021 15:59

Grayscale Bitcoin (BTC) fondsprijs blijft dalen, is dit een goed of slecht teken voor de koers?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grayscale Bitcoin (BTC) fondsprijs blijft dalen, is dit een goed of slecht teken voor de koers

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat de zogenaamde premiumprijs voor het bitcoin (BTC) fonds van Grayscale Investments onder 0% dook. Dat betekent dat de prijs van het fonds momenteel lager ligt dan de prijs van de onderliggende activa.

Op 5 maart meldt onderzoeksbureau Glassnode dat de premium van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) zelfs nog verder gedaald is naar een recordlaagte van -11,92%:

Volgens Peter Schiff, een bekende bitcoin-criticus en goudvoorstander, betekent dit dat het vertrouwen in bitcoin afneemt onder institutionele investeerders. Deze daling toont aan dat GBTC investeerders hun aandelen in het fonds aan het verkopen zijn:

Mike McGlone, een bekende analist van Bloomberg, heeft echter een totaal andere visie. Hij meldt dat dit juist een herstart van een nieuwe bull-run zou kunnen betekenen. In een maandelijks rapport, ironisch genoeg genaamd “Maakt Bitcoin goud overbodig?” stelt McGlone dat dit een signaal kan zijn dat Bitcoin naar $100.000 gaat stijgen.

McGlone meldt dat snelle dalingen van de GBTC premium historisch vaak een nieuwe bodem voor bitcoin hebben gemarkeerd. Daarnaast meldt de analist dat hij een versnelling ziet van de trend waar goud door bitcoin vervangen wordt in de portfolio’s van investeerders.

Onlangs kwam naar buiten dat Grayscale overweegt om nog meer cryptocurrency-fondsen op te zetten, waaronder wellicht voor Cardano (ADA), Chainlink (LINK), Aave (AAVE), Polkadot (DOT), Uniswap (UNI) en meer.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie