Kevin Schijven Kevin Schijven
27/02/2021 18:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/02/2021 18:42

Premiums van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) fondsen van Grayscale zijn negatief, wat betekent dit?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Premiums van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) fondsen van Grayscale zijn negatief, wat betekent dit

De premiumprijs van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), het populaire bitcoin (BTC) fonds van Grayscale Investments dook onlangs naar zijn laagste punt sinds 2015. De prijs zou zelfs negatief zijn geworden, wat betekent dat de prijs van het fonds lager ligt dan de prijs van de onderliggende activa.
Toen bleek nog dat de cijfers wellicht niet helemaal accuraat waren en dat de premium nog net niet negatief was. Inmiddels melden meerdere bronnen dat deze premium toch negatief is geworden. Onderzoeksbedrijf Skew Markets meldt een premium van -3,76%:


YCharts toont een premium van -2,66%. Dat is een daling van zo’n 22% in de afgelopen week, een grotere daling dan de koers van bitcoin (BTC) maakte, die met zo’n 19% omlaag ging.
Hetzelfde verhaal geldt blijkbaar ook voor het Ethereum (ETH) fonds van Grayscale, de Grayscale Ethereum Trust (ETHE). De premium van ETHE zakte op 26 februari zelfs naar 5,31% onder zijn marktwaarde volgens gegevens van Skew:


Deze fondsen zijn een manier voor institutionele investeerders om aan de crypto-markt deel te nemen zonder dat ze de crypto zelf hoeven te bezitten. Normaliter ligt de premium hoger dan de prijs van de onderliggende asset. Het GBTC fonds bereikte afgelopen december nog een premium van maar liefst 40%.
Het zou een indicatie kunnen zijn van een afname institutionele interesse. De dalende prijzen zorgen wellicht ervoor dat het aanbod de vraag overstijgt. De schommelende koersen van afgelopen week maakt mensen in de markt huiverig. Het ziet er naar uit dat steeds meer investeerders wachten op verdere correcties.
In gerelateerd nieuws kondigt Grayscale aan dat het bedrijf overweegt meer fondsen voor cryptocurrencies op te zetten, waaronder altcoins als Aave (AAVE), Basic Attention Token (BAT), Cardano (ADA), Chainlink (LINK), Compound (COMP), Cosmos (ATOM), Filecoin (FIL), Monero (XMR), Polkadot (DOT), Suchiswap (SUSHI), Uniswap (UNI), Tezos (XTZ), Graph (GRT), Yearn Finance (YFI) en meer.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie