Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) dominantie nadert de 50%, altcoins in opmars

Terwijl bitcoin (BTC) blijft stoeien met het resistance niveau op $4.200 presteren de altcoins relatief goed. Op het moment van schrijven laat vrijwel de hele top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie groene cijfers zien waarbij EOS de verliezen als gevolg van de Bithumb hack goed lijkt te maken.

In de afgelopen 24 uur steeg de totale marktkapitalisatie van de cryptocurrency markt met bijna $1,5 miljard naar $145 miljard. Wanneer we naar de dominantie van bitcoin kijken (het percentage van bitcoin’s marktkapitalisatie van de totale marktkapitalisatie), dan zien we dat de dominantie langzaam maar zeker kleiner wordt. In de afgelopen maand is dit aandeel met meer dan 2% afgenomen tot nu net iets meer dan 50%.

- Advertentie -

Dit geeft aan dat de altcoins relatief goed presteren en terrein weten te winnen ten opzichte van bitcoin. Volgens sommige experts staat dan ook een nieuw alt-seizoen voor de deur.

Bitcoin (BTC) is op het moment van schrijven $4.132,87 waard en staat 0,85% in de plus. BTC zit in een duidelijke uptrend en komt steeds dichterbij dat belangrijke resistance niveau op $4.200. De koers tikte dit niveau een aantal dagen geleden al aan, maar ketste er sterk vanaf. Het is dus afwachten wat BTC deze keer gaat doen. Indien de bulls het niveau weten te doorbreken dan is het volgende belangrijke prijsniveau de resistance op $4.400.

De ethereum (ETH)-koers is vrijwel identiek aan die van bitcoin. ETH handelt sterk boven de support op $140 en is nu $142,31 waard. In de afgelopen 24 uur steeg ETH met 0,94%. Het is waarschijnlijk dat ethereum mee wordt getrokken wanneer bitcoin een sterke beweging naar boven of beneden maakt.

Op dit moment zijn er geen opvallende stijgers binnen de top 10. EOS is met 1,44% de grootste stijger op dit moment, en lijkt daarmee de verliezen na de Bithumb hack van gisteren goed te maken.

Heb je de uitgebreidere bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David al gezien? Klik hier om deze te lezen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.599,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.641,03 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.663,08 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.716,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.716,67 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.599,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.641,03 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.663,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...