Timo Bult Timo Bult
01/04/2019 08:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2019 08:56

Bitcoin (BTC) dominantie nadert de 50%, altcoins in opmars

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_btc_dominantie_nadert_50_procent_altcoins_in_opmars

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Terwijl bitcoin (BTC) blijft stoeien met het resistance niveau op $4.200 presteren de altcoins relatief goed. Op het moment van schrijven laat vrijwel de hele top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie groene cijfers zien waarbij EOS de verliezen als gevolg van de Bithumb hack goed lijkt te maken.
In de afgelopen 24 uur steeg de totale marktkapitalisatie van de cryptocurrency markt met bijna $1,5 miljard naar $145 miljard. Wanneer we naar de dominantie van bitcoin kijken (het percentage van bitcoin’s marktkapitalisatie van de totale marktkapitalisatie), dan zien we dat de dominantie langzaam maar zeker kleiner wordt. In de afgelopen maand is dit aandeel met meer dan 2% afgenomen tot nu net iets meer dan 50%.
Dit geeft aan dat de altcoins relatief goed presteren en terrein weten te winnen ten opzichte van bitcoin. Volgens sommige experts staat dan ook een nieuw alt-seizoen voor de deur.
Bitcoin (BTC) is op het moment van schrijven $4.132,87 waard en staat 0,85% in de plus. BTC zit in een duidelijke uptrend en komt steeds dichterbij dat belangrijke resistance niveau op $4.200. De koers tikte dit niveau een aantal dagen geleden al aan, maar ketste er sterk vanaf. Het is dus afwachten wat BTC deze keer gaat doen. Indien de bulls het niveau weten te doorbreken dan is het volgende belangrijke prijsniveau de resistance op $4.400.
De ethereum (ETH)-koers is vrijwel identiek aan die van bitcoin. ETH handelt sterk boven de support op $140 en is nu $142,31 waard. In de afgelopen 24 uur steeg ETH met 0,94%. Het is waarschijnlijk dat ethereum mee wordt getrokken wanneer bitcoin een sterke beweging naar boven of beneden maakt.
Op dit moment zijn er geen opvallende stijgers binnen de top 10. EOS is met 1,44% de grootste stijger op dit moment, en lijkt daarmee de verliezen na de Bithumb hack van gisteren goed te maken.
Heb je de uitgebreidere bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David al gezien? Klik hier om deze te lezen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie