Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
24/03/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2019 06:00

Bitcoin (BTC) dominantie zakt tot 50% – alt seizoen aanstaande?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
bitcoin_BTC_dominantie_zakt_tot_50_procent_alt_seizoen_aanstaande

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De laatste tijd doet bitcoin (BTC) het relatief goed. Zeker gezien het afgelopen jaar, waarin bitcoin een groot deel van zijn waarde verloor. Nu lijkt de koers echter weer iets op te krabbelen met de doorbraak van het $4.000-prijsniveau afgelopen weekend. Echter nadert de bitcoin-dominantie nu de 50%, wat kan dit beteken?
De bitcoin-dominantie is een gegeven dat aangeeft welk aandeel bitcoin heeft in de totale marktkapitalisatie van de crypto-markt. Sinds het begin van de cryptocurrency-markt is bitcoin altijd de grootste geweest. In de tijden dat bitcoin meer dan $10.000 waard was, lag de dominantie altijd ergens tussen de 70-80%.
Echter toen het Initial Coin Offering (ICO)-tijdperk aanbrak kregen steeds meer andere crypto-projecten een aandeel in de algehele marktkapitalisatie. Het was dan ook tijdens de crypto-gekte van eind 2017 dat de dominantie onderuit ging aangezien investeerders nu ook met andere, kleinere projecten bakken met geld konden verdienen.
Deze periode wordt ook wel het alt seizoen genoemd. Investeerders konden meer geld verdienen door in kleinere altcoins te investeren dan in bitcoin. Nu de dominantie van bitcoin steeds verder afneemt, verwachten sommigen analisten dat zo’n alt seizoen weer voor de deur staat.
Dat bitcoin geen enorme stijgingen meer maakt heeft volgens sommigen ook te maken met het feit dat investeerders meer keuze hebben. Zij zullen niet automatisch meer naar bitcoin stappen wanneer ze de crypto-markt betreden. Ook gezien de toenemende populariteit van gedecentraliseerde applicaties (DApps) beginnen platformen zoals EOS, TRON en Ethereum steeds beter te presteren ten opzichte van Bitcoin. Deze platformen bieden namelijk veel meer mogelijkheden dan Bitcoin, waarmee je eigenlijk alleen maar waarde kan overbrengen.
Het is echter nog heel goed mogelijk dat bitcoin weer meer waard zal worden. Zo geloven sommigen dat bitcoin op een zeker moment maar liefst $400.000 waard zal zijn. Echter zullen andere, kleinere cryptocurrencies in vergelijking veel grotere winsten boeken, wat voor investeerders interessanter zal zijn. Het is dan ook mogelijk dat daarom meer kapitaal naar de kleinere altcoins stroomt waardoor bitcoins-dominantie steeds kleiner wordt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie