Timo Bult Timo Bult
23/03/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/03/2019 10:45

Bitcoin (BTC) prijs kan tot boven de $400K stijgen volgens marktanalist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_prijs_kan_tot_boven_de_400000_dollar_stijgen_volgens_marktanalist

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sinds bitcoin (BTC) die belangrijke psychologische horde van $4.000 wist te overwinnen is de cryptocurrency in een gevecht verzeild geraakt. De bulls proberen met man en macht de koers boven die grens te houden, en dat lijkt tot op heden te lukken. Echter gaat dat niet helemaal van harte.
Zo duikelde BTC eergisteren nog hard naar beneden. De koers herstelde gisteren en bleef net boden de $4.000 steken. Mocht BTC verder stijgen dan ligt volgens analisten de volgende uitdaging op $4.200. Zo schreef Josh Rager, een bekende crypto-trader, op Twitter:

$BTC wekelijkse grafiek. Gandalf houdt $BTC onder het gemiddelde niveau van $4.200. Bitcoin zal de huidige resistance niet kunnen doorbreken. Dus mijn doelwit voor de volgende drop is in de buurt van de mid $3500s,

Naeem Aslam, chief marktanalist bij Think Markets UK, zei dat de trend voor de komende tijd op dit punt bepaald zal gaan worden. Zo zei hij in een blogpost:

Het resultaat van deze strijd zet de toon voor een bullish of bearish trend. Dit prijsniveau is voor veel crypto-handelaren een kwestie van leven of dood geworden.

Volgens Aslam zou bitcoin daarnaast wel eens tot nog grotere hoogte kunnen gaan stijgen dan het eind 2017 deed. Hij verwacht op basis van “een simpele berekening” dat BTC wel eens 25 tot 50 keer in waarde zou kunnen gaan verdubbelen:

Persoonlijk geloof ik dat elke bitcoin tot boven de $400K kan stijgen als de geschiedenis zich herhaalt, en dit pluk ik niet zomaar uit de lucht. Dit is een eenvoudige berekening op basis van de geschatte procentuele groei van de prijs die we tijdens de laatste bullrun hebben gezien.

Toch hebben we dit soort voorspellingen wel vaker gezien, en wanneer we de groei van de laatste bullrun toepassen in deze situatie dan klopt de schatting van Aslam. Echter geldt zoals altijd; in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, en is het dus voor nu nog opletten geblazen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie