Timo Bult Timo Bult
05/11/2019 07:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2019 07:51

Bitcoin (BTC) doorbreekt de $9.400 maar faalt, stellar (XLM) burn veroorzaakt prijsstijging

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) doorbreekt de $9.400 maar faalt, stellar (XLM) burn veroorzaakt prijsstijging

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is gisteren gedurende de dag tot boven de weerstandszone bij $9.400 gestegen. Een high werd ver boven dit prijsniveau gevormd echter corrigeerde de koers vervolgens weer sterk terug. De altcoins binnen de top 10 laten op hun beurt hier en daar mooie stijgingen zien, met stellar (XLM) als grootste stijger als gevolg van een coin burn.
Ethereum (ETH) is volgens CoinMarketCap op het moment van schrijven $184,60 waard na in de afgelopen 24 uur 1,1% in waarde te zijn gestegen. Ripple (XRP) steeg 1,8% en is daarmee nu $0,2980 waard. Stellar, de nummer 10 altcoin, steeg maar liefst 14% en is daardoor nu $0,0783 waard.
De reden dat XLM dik in de plus staat is de burn die de Stellar Development Foundation maandag heeft uitgevoerd. In totaal werd 55 miljard XLM vernietigd waardoor de overgebleven XLM in de totale voorraad meer waard is geworden.
De totale crypto-marktkapitalisatie neemt ten opzichte van 24 uur geleden met bijna $2 miljard toe en is op dit moment $248,8 miljard. De bitcoin dominantie neemt iets af en staat nu op 67,1%.

Crypto Rewind: Amerikaanse staat koopt bitcoin, BTC ETF-succes en meer
Crypto Rewind: Amerikaanse staat koopt bitcoin, BTC ETF-succes en meer

Bitcoin (BTC)

De bitcoin koers stoeit al langere tijd met de weerstand op $9.400 op cryptocurrency exchange Coinbase. Gisteren wist bitcoin opnieuw naar de weerstand te stijgen na een tijdje vlak boven de support bij $9.100 te hebben gehandeld.
De BTC koers brak de $9.400 uiteindelijk en steeg zelfs even boven de $9.500. Uiteindelijk werd een high bereikt bij $9.600 op Coinbase. Deze stijging bleek echter niet duurzaam, BTC corrigeerde namelijk kort daarna weer terug. Even leek het support te vinden op $9.400 maar uiteindelijk zakte de koers ook hier doorheen.
Daarmee is de BTC koers nu opnieuw aangekomen bij de $9.200. Bitcoin is op dit moment $9.233 waard en de komende uren zal duidelijk worden op de $9.200 weer support zal bieden. Is dit niet het geval dan kan de koers verder versnellen richting de $9.000. Voor nu blijft de $9.400 de volgende weerstand voor de bulls om te doorbreken.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse voor je klaar staan! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie