Timo Bult Timo Bult
04/11/2019 07:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2019 07:48

Bitcoin (BTC) test $9.400 tot twee keer toe, ketst opnieuw af

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) test $9.400 tot twee keer toe, ketst opnieuw af

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het afgelopen weekend testte de bitcoin (BTC) koers de $9.400 tot twee keer toe. De weerstandszone hield opnieuw stand en BTC zakte als gevolg weer iets terug. Kortom, bitcoin blijft in een strakke range handelen. De altcoins laten over het algemeen een wisselend beeld zien.
Ethereum (ETH) staat 0,5% in de min en is daarmee volgens CoinMarketCap $182,89 waard. Ripple (XRP) zakt 0,3% terug en is daarmee nu $0,2932 waard. De grootste stijger binnen de top 10 op dit moment is litecoin (LTC). De altcoin steeg 1,6% in waarde en is $59,21 waard.
De afgelopen 24 uur is de totale marktkapitalisatie met ongeveer $2 miljard afgenomen van $249 miljard naar $247,2 miljard. Ook aan de bitcoin dominantie verandert niet zoveel. Deze blijft staan op 67,4%.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Bitcoin handelt al sinds 28 oktober binnen de strakke range tussen $9.000 en $9.400. Vorige week handelde BTC nog vlakbij de $9.100 om afgelopen weekend boven de uurlijkse 100-Moving Average (MA) uit te komen. Afgelopen weekend werd de weerstandszone bij $9.400 twee keer getest.
Na twee keer af te zijn geketst is de BTC koers weer teruggezakt tot onder de 100-MA. Support werd gevonden bij $9.100 en op dit moment stijgt BTC weer richting de 100-MA. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase $9.184.
Rond de $9.200 ligt weerstand mede doordat de 100-MA zich hier bevindt. Mocht bitcoin opnieuw boven deze lijn uitstijgen dan kan de koers de $9.400 opnieuw gaan testen. Kijken we omlaag dan zien we nog steeds support liggen bij $9.100 met als belangrijke support de $9.000.
Crypto Insider David heeft gisteren zijn nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse gepubliceerd! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie