Kevin Schijven Kevin Schijven
14/06/2020 15:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2020 15:33

Bitcoin (BTC) doorstaat "eerste test" en is "veerkrachtiger dan andere valuta, aandelen en goud," zegt JPMorgan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) doorstaat

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

JPMorgan Chase, de grootste bank in de Verenigde Staten, zegt dat bitcoin (BTC) zijn eerste test heeft doorstaan met “overwegend positieve” resultaten. Dat meldt Bloomberg op 12 juni:


JPMorgan analyseerde de prestaties van bitcoin en andere activa sinds het begin van het jaar en voornamelijk tijdens de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) in het Westen. In maart vingen alle financiële markten wereldwijd een behoorlijke klap, waaronder bitcoin.
In het nieuwe rapport van JPMorgan, genaamd ‘Cryptocurrency takes its first stress test: Digital gold, pyrite, or something in between?’ meldt de bank dat de crash in maart de “eerste stresstest” was voor bitcoin.
Ondanks dat de waarde van alle assets hard omlaag gingen, kwam “bitcoin er relatief ongedeerd uit,” aldus het rapport van JPMorgan. Joshua Younger en Nikolaos Panigirtzoglou, de auteurs van het rapport, zeggen dat door de crisis bitcoin zich bewezen heeft als een langdurige asset.
Toch is er ook kritiek op de cryptocurrency-markt vanuit de auteurs. Ze melden dat cryptocurrencies voornamelijk gebruikt worden als speculatiemiddel en niet zozeer als een betaalmiddel of oppotmiddel. Dat zorgt voor de hevige prijsschommelingen in de markt.
Daarnaast meldt de bank dat bitcoin steeds meer correleert met riskante activa als aandelen en steeds minder met de goudmarkt. Toch geeft het rapport toe dat bitcoin blijkbaar “veerkrachtiger is dan andere valuta, aandelen en goud.” Alhoewel de cryptocurrency tijdens de crash van maart een enorme hoeveelheid liquiditeit verloor, herstelde bitcoin zich sneller dan de meeste andere assets.
JPMorgan lijkt zijn houding tegenover bitcoin langzamerhand bij te stellen en steeds positiever te worden over cryptocurrencies. Vorige maand kondigde JPMorgan nog aan dat de grote cryptocurrency-exchanges Coinbase en Gemini nu klanten van de bank zijn. In een eerder rapport noemde JPMorgan 2019 “het jaar van de opkomst van het digitale geld.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie