Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) doorstaat “eerste test” en is “veerkrachtiger dan andere valuta, aandelen en goud,” zegt JPMorgan

JPMorgan Chase, de grootste bank in de Verenigde Staten, zegt dat bitcoin (BTC) zijn eerste test heeft doorstaan met “overwegend positieve” resultaten. Dat meldt Bloomberg op 12 juni:

- Advertentie -

JPMorgan analyseerde de prestaties van bitcoin en andere activa sinds het begin van het jaar en voornamelijk tijdens de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) in het Westen. In maart vingen alle financiële markten wereldwijd een behoorlijke klap, waaronder bitcoin.

In het nieuwe rapport van JPMorgan, genaamd ‘Cryptocurrency takes its first stress test: Digital gold, pyrite, or something in between?’ meldt de bank dat de crash in maart de “eerste stresstest” was voor bitcoin.

Ondanks dat de waarde van alle assets hard omlaag gingen, kwam “bitcoin er relatief ongedeerd uit,” aldus het rapport van JPMorgan. Joshua Younger en Nikolaos Panigirtzoglou, de auteurs van het rapport, zeggen dat door de crisis bitcoin zich bewezen heeft als een langdurige asset.

Toch is er ook kritiek op de cryptocurrency-markt vanuit de auteurs. Ze melden dat cryptocurrencies voornamelijk gebruikt worden als speculatiemiddel en niet zozeer als een betaalmiddel of oppotmiddel. Dat zorgt voor de hevige prijsschommelingen in de markt.

Daarnaast meldt de bank dat bitcoin steeds meer correleert met riskante activa als aandelen en steeds minder met de goudmarkt. Toch geeft het rapport toe dat bitcoin blijkbaar “veerkrachtiger is dan andere valuta, aandelen en goud.” Alhoewel de cryptocurrency tijdens de crash van maart een enorme hoeveelheid liquiditeit verloor, herstelde bitcoin zich sneller dan de meeste andere assets.

JPMorgan lijkt zijn houding tegenover bitcoin langzamerhand bij te stellen en steeds positiever te worden over cryptocurrencies. Vorige maand kondigde JPMorgan nog aan dat de grote cryptocurrency-exchanges Coinbase en Gemini nu klanten van de bank zijn. In een eerder rapport noemde JPMorgan 2019 “het jaar van de opkomst van het digitale geld.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.004,19 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.004,19 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...