Timo Bult Timo Bult
16/10/2019 17:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/10/2019 17:41

Bitcoin (BTC) en altcoin-koersen corrigeren opnieuw sterk, BTC onder de $8.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en altcoin-koersen corrigeren opnieuw sterk, BTC onder de $8.000

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptomarkt is een aantal uren geleden begonnen aan een flinke correctie. Zo dook bitcoin (BTC) onder de $8.000 en zien ook de meeste altcoins donkerrode cijfers. In dit artikel lees je alles over de huidige stand van zaken binnen de cryptomarkt.
Terwijl ethereum (ETH) vanochtend al flink in de min stond, zakt de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie de afgelopen uren nog verder terug. Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum $174,46 na in de afgelopen 24 uur met ruim 3,7% in waarde te zijn gedaald. Ook ripple (XRP) staat nog steeds in de min. Na een daling van ruim 1,5% is XRP nu $0,2828 waard.
Ongeveer aan het eind van de middag is duidelijk te zien dat de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt sterk af begon te nemen. Binnen enkele uren tijd zakte de marktkapitalisatie van $221,6 miljard naar $216,4 miljard. Door de rode cijfers bij de altcoins neemt de bitcoin dominantie met 0,1% toe naar een niveau van 66,5%.

Bitcoin kan hard stijgen door aanstaande ‘short squeeze’, zegt analist
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Ten slotte kijken we kort naar de bitcoin koers. BTC handelde vanochtend nog vlakbij de weerstand bij $8.200 nadat de koers 24 uur geleden al eens sterk corrigeerde. De correctie gisteren lijkt het gevolg te zijn van een uitbraak uit het breakout-patroon. Door die correctie zakte de koers terug naar een prijsniveau van $8.085.
Na een aantal uren vlak boven de support bij $8.100 te hebben gehandeld begon BTC vanmiddag aan een nieuwe correctie. Dit keer werd de koers onder de $8.000 gedrukt. Een low werd gevormd bij $7.912, een prijsniveau waar verwacht werd dat de BTC koers support zou gaan vinden.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.959 op cryptocurrency exchange Coinbase. Een verdere daling kan de koers terugbrengen naar de support bij $7.750. Stijgt de koers vanaf dit punt weer omhoog dan zal de $8.000 een sterk weerstandsgebied vormen.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie