Bitcoin (BTC) koers breekt uit patroon en corrigeert, altcoins ook in het rood

Gisteren was te zien hoe de bitcoin (BTC) koers op de uurlijkse grafiek een breakout-patroon vormde. Dit leidde uiteindelijke tot een uitbraak aan de onderzijde van dit patroon waarna een flinke daling volgde. De altcoins binnen de top 10 volgen bitcoin in zijn voetsporen, op een enkeling na.

Ethereum (ETH) zakte de afgelopen 24 uur bijna 2,6% terug en is daarmee nu $180,96 waard. Ripple (XRP) daalde met 1,9% in waarde en is op het moment van schrijven $0,2891 waard. De grootste daler van de top 10 is EOS. De nummer 8 altcoin daalde 4,9% in waarde en duikt daarmee net onder de $3 en is nu $2,98 waard.

De hele top 10 kleurt rood op een enkele altcoin na; bitcoin SV (BSV). De cryptocurrency op plek 9 is $91,96 waard na een stijging van 6,3%. Kijkend naar de totale marktkapitalisatie zien we dat deze is afgenomen van $227 miljard naar $222,8 miljard. De bitcoin dominantie neemt 0,1% af en staat nu op 66,3%.

Bitcoin (BTC)

Gisteren vormde bitcoin een breakout-patroon waardoor het de verwachting was dat de BTC koers uit zou gaan breken. Aan de bovenzijde van dit patroon bevonden zich een aantal belangrijke weerstandszones. Ook de uurlijkse 100-Moving Average (MA) bevond zich precies bij de weerstandslijn van het patroon. Kortom, de weerstand was sterk.

Dit leidde uiteindelijk tot een uitbraak aan de onderzijde van het patroon. Een low werd gevormd bij $8.085 om vervolgens support te vinden bij $8.100. Vanaf dat punt is de koers iets hersteld tot het punt waar het zich nu bevindt.

Op het moment van schrijven is bitcoin $8.171 waard op cryptocurrency exchange Coinbase. De eerstvolgende belangrijke weerstand ligt bij $8.300, waar ook de 100-MA zich bevindt. Een overtuigende uitbraak is nodig om de $8.400 weer in het vizier te kunnen krijgen.

Kijken we naar beneden dan zien we tot de $8.000 weinig support. Mochten de bears weer kracht weten te winnen dan is het mogelijk dat dit support-niveau wordt getest. In het geval de $8.000 het begeeft dan kan de koers versnellen richting de $7.800.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.390,80 Kopen
1
Bitcoinmeester
€26.568,90 Kopen
2
Litebit
€26.615,50 Kopen
3
SATOS
€26.861,20 Kopen
Meer nieuws

Proeven met China’s digitale yuan (CBDC) worden uitgebreid, miljoenen worden weggegeven onder bewoners

China is al volop bezig met testen van zijn digitale nationale valuta. Deze digitale yuan, of renminbi, is een zogeheten central bank digital currency...

Beursgenoteerd bedrijf Marathon Patent Group koopt $150 miljoen aan bitcoin (BTC)

Nog een beursgenoteerd bedrijf besluit om met zijn reserves groots in bitcoin (BTC) te investeren. Deze keer is het Marathon Patent Group, een cryptocurrency-mining...

Bitcoin (BTC) probeert de $34k te kraken en wint terrein ten opzichte van altcoins

De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen 24 uur een mooie stijging neergezet en bereikte zodoende de weerstandszone bij $35.000. Daar kwamen de bears echter weer...

Bitcoin zal niet weer snel door $40.000 breken vanwege afname instroom Grayscale fonds, zegt JPMorgan

Bitcoin (BTC) zal moeite hebben om weer terug te schieten naar het niveau rond $40.000 en daarboven, zeggen analisten van JPMorgan, de grootste bank...

Ethereum, Chainlink, Polkadot, Sushi, Aave en meer bereiken nieuwe ATH’s terwijl Bitcoin dominantie afneemt

De koers van bitcoin (BTC) is langzamerhand aan het afkoelen na de ongekende prijsstijging begin dit jaar, die de moeder aller cryptocurrencies een nieuwe...

‘Bitcoin (BTC) tussen april en september naar $100k,’ stelt PlanB op basis van deze vergelijking

Bitcoin (BTC) prijsvoorspellingen zijn nog altijd een hot topic in de cryptowereld. Een van de bekendste voorspellingen is die van de Nederlandse analist PlanB. Middels onder...