Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) en andere crypto zijn nu via Paypal beschikbaar voor alle...

Bitcoin (BTC) en andere crypto zijn nu via Paypal beschikbaar voor alle Amerikaanse klanten

Alle PayPal klanten uit de Verenigde Staten hebben nu toegang tot de cryptocurrency diensten van het populaire online betaalsysteem. Dat kondigt PayPal op 12 november aan middels een persbericht:

- Advertentie -

Gebruikers uit de Verenigde Staten kunnen nu cryptocurrencies als bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC) kopen, verkopen en vasthouden bij PayPal.

De aankondiging van PayPal zo’n drie weken geleden om de crypto-markt in te stappen maakte behoorlijk wat los in de sector. Toen kreeg ongeveer 10% van Amerikaanse klanten toegang tot deze dienst, nu heeft PayPal de deuren voor alle Amerikaanse gebruikers opengegooid.

Vanwege de grote vraag is ook het wekelijkse kooplimiet verhoogd naar $20.000. Deze werd onlangs nog verhoogd van $10.000 naar $15.000.

Verder bevestigt PayPal dat het plan nog steeds is om de cryptodiensten beschikbaar te maken voor internationale klanten vanaf de eerste helft van 2021. Vermoedelijk zit daar ook Nederland bij.

- Advertentie -

Tevens zal vanaf 2021 de dienst beschikbaar zijn op de Venmo app van PayPal en kan men de crypto besteden bij zo’n 26 miljoen winkels die aangesloten zijn bij de betaaldienst.

De koers van bitcoin is de afgelopen weken hard gestegen. Afgelopen nacht, toen het bovenstaande nieuws buiten kwam, bereikte bitcoin een prijs rond $16.400, het hoogst sinds januari 2018. Sinds de oorspronkelijke PayPal aankondiging op 21 oktober is de koers met maar liefst 35% toegenomen.

De verschuiving naar digitale valuta’s is onvermijdelijk, het brengt duidelijke voordelen met zich mee in termen van financiële inclusie en toegang; efficiëntie, snelheid en veerkracht van het betalingssysteem; en het vermogen voor regeringen om snel geld aan burgers uit te betalen.

Aldus Dan Schulman, CEO van PayPal, in het persbericht. Toch ontvangt PayPal ook veel kritiek vanuit de sector. Het is namelijk niet mogelijk om gekochte bitcoin van het platform af te halen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.297,70 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.315,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.353,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.391,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.556,50 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...