Home Nieuws Bitcoin nieuws 'Bitcoin (BTC) stond slechts 12 dagen zo hoog,' dit zijn de volgende...

‘Bitcoin (BTC) stond slechts 12 dagen zo hoog,’ dit zijn de volgende obstakels om in de gaten te houden

- Advertentie -

De bitcoin (BTC) koers stond zelden zo hoog! De doorbraak van de $16.000 lijkt vooralsnog stand te houden en voorzichtig kijken analisten naar de volgende obstakels. Het nieuws van bitcoin boven de $16.000 bereikte ook de mainstream media, al is dit voor sommigen binnen de crypto-sector niet direct een goed teken.

Bitcoin (BTC) houdt stand

Gistermiddag lukte het de bulls dan eindelijk om de $16.000 te doorbreken. De uitbraak ging niet gepaard met een enorme versnelling, de koers zakte eerst nog even terug om support bij $16.000 te bevestigen. Van daaruit begon bitcoin gisteravond te stijgen.

Een nieuwe meerjaalijkse high werd bereikt van $16.491 om 3 uur vannacht. Bitcoin zakte vervolgens weer een beetje terug en op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $16.265 op cryptocurrency exchange Coinbase.

De bekende analist Josh Rager meldt op Twitter dat er een aantal prijszones zijn die men in de gaten moet gaan houden vanaf hier. Deze prijszones zijn belangrijk aangezien de koers hier in 2017-2018 meerdere keren weerstand ondervond op de dagelijkse en wekelijkse grafieken:

“Houd deze belangrijke Bitcoin-prijsniveaus (dagelijks/wekelijks) in de gaten vanaf de hoogtepunten van 2017-2018

De koers kan hier waarschijnlijk afgewezen worden voordat het verder stijgt

Maar na $17.149 staat er niet veel meer in de weg voor $19.000+”

‘Bitcoin stond slechts 12 dagen zo hoog’

De grote hoogtes waarop bitcoin zich op dit moment bevindt werden niet vaak opgezocht in de geschiedenis van bitcoin. Dan Held, een analist en actief bij cryptocurrency exchange Kraken, stelt in een tweet:

“Bitcoin is in zijn hele geschiedenis slechts 12 dagen boven deze prijs geweest. [gebaseerd op BTC prijs op Kraken]”

De stijging ging niet onopgemerkt voorbij aan de media. De grote Amerikaanse televisiezender CNBC stelt in zijn programma “Fast Money” dat dit wel eens een voorteken kan zijn voor een “bullish boom.” De community reageerde hier angstig op, positieve berichtgeving van CNBC’s Fast Money wordt namelijk (vooral als grap) als een contrarian indicator gezien. Dit betekent dat als CNBC positief is over bitcoin, de koers meestal juist gaat dalen.

“dit is letterlijk precies wat ik wilde zien aangezien ik al winst heb genomen, bedankt.”

 

 

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.613,40 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.615,90 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.650,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.678,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.877,70 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...