Timo Bult Timo Bult
05/07/2021 14:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2021 14:50

Bitcoin (BTC) ETF in Canada koopt grote hoeveelheden BTC, kopen grote investeerders de dip?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) ETF in Canada koopt grote hoeveelheden BTC, kopen grote investeerders de dip

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is nog altijd een populaire bestemming voor ook grote institutionele investeerders. Dat blijkt onder andere uit data van Glassnode over het Bitcoin exchange-traded fund (ETF) dat begin dit jaar in Canada werd goedgekeurd. Het fonds heeft de afgelopen twee weken namelijk flink bitcoin ingeslagen!

In Canada werd in februari de allereerste bitcoin ETF op Noord-Amerikaanse bodem goedgekeurd door de Ontario Securities Commission (OSC). Een ETF is een beleggingsinstrument die een prijsindex volgt. Het is een soort beleggingsfonds die de koers van bitcoin volgt en maakt de cryptocurrency markt toegankelijker voor institutionele investeerders.

En die ETF slaat goed aan. Zo is te zien dat vooral de afgelopen twee weken, na een klein dipje, investeerders weer flink in de ETF investeren.

“Canadese Bitcoin ETF heeft zijn bezit de afgelopen twee weken opgevoerd.

Vraag is er nog steeds.”

https://twitter.com/mskvsk/status/1411322600681349125?s=19

Het fonds bezit nu meer dan 20.000 bitcoins, een aardige start voor een fonds dat slechts een paar maanden oud is. Opvallend is ook dat het aantal bitcoins dat onderdeel is van het fonds juist gedurende de afgelopen weken weer toeneemt. Dit duidt er wellicht op dat grote investeerders de dip kopen.

Onlangs zagen we nog een aantal andere positieve signalen. Grote bitcoin whales kochten grote hoeveelheden in bitcoin gedurende de afgelopen dagen. Blockchain-analysebedrijf Santiment zei hierover:

“De whale adressen van bitcoin met tussen de 100 en 10k BTC begonnen juli met een accumulatiepiek van 60k BTC, de hoogste dagelijkse piek van 2021. Deze adressen bevatten samen 9,12 miljoen BTC terwijl ze slechts 6 weken geleden 100k minder BTC hadden.”

Lees in dit artikel meer over dit nieuws. Verder vormt de koers op dit moment een vergelijkbaar patroon met de koers in 2019. Toen wist bitcoin te herstellen na tevens een flinke correctie. Daarover lees je in dit artikel meer!

Benieuwd naar de huidige stand van de bitcoin koers? Bekijk dan hier de videoupdate van onze analist Michiel. Elke doordeweekse dag schotelt hij de Insiders een analyse voor waarin hij zijn kijk deelt!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie