Timo Bult Timo Bult
04/07/2021 12:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2021 12:45

Bitcoin (BTC) whales beginnen juli met grote aankoop; “de hoogste dagelijkse piek van 2021”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) whales beginnen juli met grote aankoop;

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vaak zijn de ogen van traders gericht op de bitcoin (BTC) wallet adressen van de whales. Deze grote investeerders met enorme hoeveelheden bitcoins in bezit kunnen veel invloed uitoefenen op de prijs. Daarnaast kan het gedrag van een whale een indicatie geven van wat hij of zij van de toekomstige bitcoin prijsontwikkelingen verwacht. Onlangs heeft blockchain-analysebedrijf Santiment een bullish teken waargenomen.

Dankzij de Bitcoin blockchain kunnen onderzoekers transactiestromen volgen. De blockchain is namelijk publiek; iedereen kan zien waar transacties heen stromen en hoeveel een bepaalde wallet bezit. Santiment houdt op basis van deze gegevens onder andere bij wat whales doen. In dit geval waren het whales met 100 tot 10.000 bitcoins in bezit die de maand begonnen door flink in te kopen!

“De whale adressen van bitcoin met tussen de 100 en 10k BTC begonnen juli met een accumulatiepiek van 60k BTC, de hoogste dagelijkse piek van 2021. Deze adressen bevatten samen 9,12 miljoen BTC terwijl ze slechts 6 weken geleden 100k minder BTC hadden.”

Ook on-chain analist Willy Woo viel de accumulatie op: “Nom nom nom.”

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een garantie voor stijging?

Dat whales grote hoeveelheden bitcoins inslaan is doorgaans een positief teken. Dit kan erop duiden dat zij verwachten dat bitcoin op de korte termijn weer zal gaan stijgen, waar de inleg van grote bedragen door whales natuurlijk deze aanname verder onderbouwen.

Toch moet men niet enkel op basis van dit signaal handelen. Dergelijke gegevens kunnen namelijk snel omslaan. Het is belangrijk om altijd meerdere factoren in de gaten te houden. Denk dan aan het algemene sentiment, fundamentele factoren en hoe de grafieken eruitzien.

Hulp nodig bij het handelen in crypto, of wil je gewoon meer leren over de crypto-markt en alle projecten die daar deel van uitmaken? Word Insider en krijg toegang tot allerlei interessante content en ga in discussie met onze ervaren Crypto Coaches en analisten. Via deze link krijg je de eerste 30 dagen helemaal voor noppes!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie