Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
18/06/2020 11:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2020 11:10

Bitcoin (BTC) geldautomaten zien stijging wereldwijd; nu meer dan 8.000 automaten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) geldautomaten zien stijging wereldwijd; nu meer dan 8.000 automaten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het totaal aantal Bitcoin ATM (BATM) automaten telt 8.210 wereldwijd verspreid over 73 landen. Dit getal zal uiteraard als maar hoger worden aangezien er meer en meer automaten geïnstalleerd blijven worden.
Van deze 8.210 BATM’s staat het overgrote deel in de VS, met een totaal aantal van 6.243. Op de tweede plaats staat Canada met 788 stuks verspreid door het land. Plek 3 is voor de Engeland met een totaal van 273 stuks. Oostenrijk weet net geen podiumplek te bemachtigen maar is wel als laatste land met meer dan 100 automaten, ze hebben er namelijk 155.
De overige landen hebben slechts één automaat dit zijn: Zimbabwe, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Mongolië, Malta, India en sinds kort ook Zuid-Afrika.
Volgens CoinATMRadar, een website waarop alle BATM’s worden gevolgd, is te zien dat de meeste machines verschillende cryptocurrencies kunnen omwisselen naar cash, echter is ook te zien dat er een aantal automaten zijn die alleen de nummer 1 crypto accepteren. En zelfs in sommige gevallen kunnen gebruikers alleen maar de automaten gebruiken voor het kopen van BTC. De verkoopfunctie is dus al helemaal niet aangeboden.


Hoewel het aanbod verschilt per automaat, zien we dat de meeste automaten alleen bitcoin aanbieden. Ook zijn er automaten die andere coins aanbieden. Hierbij zien we dat eigenlijk alleen de grootste cryptocurrencies worden aangeboden, waaronder: ripple (XRP)bitcoin cash (BCH), tether (USDt),  litecoin (LTC), ether (ETH), monero (XMR) en dogecoin (DOGE) aanbieden.
We zien dat het totaal aantal per jaar steeds hoger wordt. Dit uit zich in het feit dat er in mei van 2018 nog maar 3.000 automaten waren, en dit in november 2019 er al 6.000 werden. In mei van dit jaar was de mijlpaal van 7.000 automaten net behaald. Dat betekend dat we een groei hebben gezien van meer dan 1.000 automaten in slechts een paar maanden.
Tegenwoordig worden er steeds meer aspecten van de cryptowereld gereguleerd, en nu zijn ook de Bitcoin ATM (BATM) automaten aan de beurt, voorspellen experts. Landen als Duitsland en Canada hebben al strengere maatregelen geïmplementeerd voor hun anti-witwasbeleid.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie