Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) halving al ingeprijsd, koers gaat wellicht crashen, zegt grote bitcoin...

Bitcoin (BTC) halving al ingeprijsd, koers gaat wellicht crashen, zegt grote bitcoin whale

Joe007, een grote bitcoin (BTC) whale, meldt dat de aankomende halving van bitcoin al in de prijs zit ingecalculeerd. In tegenstelling tot wat veel analisten beweren, gaat volgens de populaire Twittergebruiker de koers van bitcoin na de halving zelfs dalen.

Een zogeheten bitcoin whale is iemand met een grote hoeveelheid BTC in bezit. De halving van bitcoin is een evenement dat elke vier jaar plaatsvindt. Over minder dan twee weken wordt de toestroom van nieuwe BTC-tokens op de markt gehalveerd. Ook wordt de beloning voor bitcoin-miners gehalveerd. Verwachtingen hieromtrent zijn hooggespannen.

- Advertentie -

Zoals op Crypto Insiders al was te lezen verwachten veel analisten dat de aankomende halving de prijs van bitcoin naar nieuwe hoogtes zal brengen. Joe007 gelooft daar niets van. Hij reageerde onlangs met sarcasme op de vraag of de halving al ingeprijsd als volgt:

“Denk je dat de halving ingeprijsd is? Wees eerlijk.”

“Neee, natuurlijk is het niet ingeprijsd. Op de dag van De Grote Halvening zal iedereen eindelijk beseffen hoe ondergewaardeerd BTC is, en ze zullen zich allemaal haasten om het te kopen. In groten aantallen. Met hun werkloosheidsuitkeringen.”

Aldus Joe007. Vervolgens beschuldigt hij deze investeerders en analisten ervan dat zij “goedgelovige idioten” zijn:

“De manier om te stoppen een goedgelovige idioot te zijn, is door te stoppen met het opschrokken van gemakkelijke verhalen, logica te leren en je hoofd te gebruiken om onderscheid te maken tussen signaal en ruis. Probeer het eens uit, voor de verandering.”

Joe007 heeft naar verluidt een enorme short positie op bitcoin op de cryptocurrency-exchange van Bitfinex. Dat sluit aan op het feit dat hij denkt dat de halving niet alleen al ingeprijsd is, maar wellicht zelfs een crash in de markt zal veroorzaken. Op de vraag waarom Joe007 plotseling niet meer bullish is over bitcoin zegt hij het volgende:

“Het is één ding om bullish te zijn, een heel ander om dronken te zijn van hopium en onzinnige verhalen aan te nemen. Niet dat het me echt kan schelen. Het staat iedereen vrij om zijn geld te doneren aan een doel naar eigen keuze.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.154,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.202,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.214,66 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.219,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.254,44 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...