Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitcoin (BTC) koers richting $9.000 in aanloop naar halving, voorspelt crypto-analist

Cryptocurrency-analist Nicholas Merten, bekend van zijn populaire DataDash uitzending op YouTube, meldt in de nieuwste aflevering van het programma dat hij bullish is over bitcoin (BTC) op de korte termijn alsmede op de lange termijn.

Volgens de analist zal de prijs van bitcoin richting de $9.000 stijgen in de komende weken in de aanloop naar de volgende halving van bitcoin.

- Advertentie -

Over een paar weken vindt een nieuwe halving van bitcoin plaats. Vanaf dan wordt de toestroom van nieuwe BTC-tokens op de markt gehalveerd alsmede de beloning die bitcoin-miners ontvangen.

Meningen zijn erg verdeeld over wat deze halving gaat doen met de koers. Sommige analisten denken dat de halving inmiddels al in de prijs zit gecalculeerd, terwijl andere analisten zeggen dat de koers naar nieuwe hoogtes zal stijgen.

Merten baseert zijn voorspelling van $9.000 op het feit dat een gigantische zogeheten wedge te zien is op de koersgrafiek van bitcoin. De analist zegt dat hij verwacht dat ook de volatiliteit zal toenemen, maar over het algemeen zal huidige positieve trend doorzetten:

“Het is waarschijnlijk dat als we de halving ingaan, we zullen zien dat de volatiliteit toeneemt. Het is een belangrijk punt om in gedachten te houden. We zullen zeker veel schommelingen zien, maar ik denk dat we deze trend zullen voortzetten, en het zal momentum oppikken als we de halving ingaan en waarschijnlijk ergens rond de $9.000 bereiken, zo niet het bovenste bereik van $8.000.”

Merten verwacht wel dat in de maanden na de halving de prijs van bitcoin weer iets zal afnemen:

“Het zullen zeer interessante tijden worden en daarna denk ik dat we een pullback terug naar waar we nu zijn krijgen, tussen het hoogste bereik van $7.000 en het lagere bereik van $7.000. Ik denk dat dat is waar we terug naar zullen keren en een nieuwe hogere bodem zullen vinden.”

Merten geeft toe dat echter alles mogelijk is in deze onzekere tijden. In de vorige aflevering van DataDash meldde de analist dat hij denkt dat bitcoin zich klaarmaakt voor een nieuwe cyclus die de koers richting $100.000 kan brengen in de komende jaren.

$100.000 voor bitcoin is inmiddels een bekende voorspelling van PlanB. Hij meldde onlangs dat hij zijn stock-to-flow­ model heeft aangepast en dat bitcoin mogelijk zelfs naar $288.000 kan stijgen.

Ook miljardair en risicokapitalist Tim Draper herhaalde deze week weer dat hij denkt dat bitcoin naar $250.000 gaat tegen eind 2022.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.231,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.281,50 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.297,72 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.301,54 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.335,46 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.335,46 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.231,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.281,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.297,72 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.301,54 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De laatste halte voor vertrek

Ja, de monologen over hoe we ervoor staan kunnen jullie waarschijnlijk wel dromen. Daarom gaan we maar gelijk aan de slag met de grafieken!...