Discussier met alle crypto insiders via Telegram

“Bitcoin (BTC) handelt boven zijn ware waarde”, aldus analisten JP Morgan

Analisten van de grote Amerikaanse bank JP Morgan Chase geloven dat bitcoin (BTC) boven zijn intrinsieke waarde is gestegen. De marktsituatie op dit moment zou volgens deze analisten daarmee veel overeenkomsten vertonen met de periode waarin bitcoin tot de $20.000 wist te stijgen.

Volgens velen is het lastig om de intrinsieke waarde van bitcoin of welke andere cryptocurrency dan ook te berekenen. Zo heeft crypto volgens sommigen geen échte waarde zoals goud dat heeft. De analisten van JP Morgan benaderden bitcoin echter als een commodity om alsnog de waarde van 1 BTC te kunnen berekenen.

- Advertentie -

Ze keken onder andere naar de benodigde rekenkracht voor mining-apparaten, elektriciteitskosten en de efficiëntie van hardware om te kunnen bepalen wat de intrinsieke waarde van de cryptocurrency precies is. De intrinsieke waarde is in andere woorden de “ware waarde” die op basis van dergelijke berekeningen kan worden gemaakt. Dit gegeven wordt vaak gebruikt in fundamentele analyses.

De analisten trekken, op basis van de constatering dat bitcoin boven zijn ware waarde handelt, de vergelijking met de bullmarkt van 2017. Toen wist BTC tot maar liefst $20.000 te stijgen, wat toen ver boven de ware waarde van de cryptocurrency was. In de maanden erop zakte bitcoin ver terug en kwam het in de crypto-winter terecht.

In een reactie schreef JPM strateeg Nikolaos Panigirtzoglou:

De afgelopen dagen is de huidige prijs sterk gestegen ten opzichte van de marginale kosten. Deze divergentie tussen huidige en intrinsieke waarden doet ons denken aan de piek van eind 2017, en op dat moment werd dit verschil grotendeels opgelost door een verlaging van de huidige prijzen.

De analisten van JP Morgan Chase verwachten dan ook dat ook nu de bitcoin koers weer terug zal zakken naar zijn intrinsieke waarde. Toch blijven er veel fundamentele factoren die de prijs positief kunnen beïnvloeden. Zo neemt de Securities and Exchange Commission (SEC) deze week nog een besluit over de bitcoin exchange-traded fund (ETF)-aanvraag van VanEck.

Heb je vanmorgen de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gezien? Je wilt ‘m niet missen! Klik hier om zijn column alsnog te lezen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.234,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.034,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.065,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.096,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.129,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.034,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.065,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.096,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.129,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.234,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...