Timo Bult Timo Bult
20/05/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2019 17:20

"Bitcoin (BTC) handelt boven zijn ware waarde", aldus analisten JP Morgan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Analisten van de grote Amerikaanse bank JP Morgan Chase geloven dat bitcoin (BTC) boven zijn intrinsieke waarde is gestegen. De marktsituatie op dit moment zou volgens deze analisten daarmee veel overeenkomsten vertonen met de periode waarin bitcoin tot de $20.000 wist te stijgen.
Volgens velen is het lastig om de intrinsieke waarde van bitcoin of welke andere cryptocurrency dan ook te berekenen. Zo heeft crypto volgens sommigen geen échte waarde zoals goud dat heeft. De analisten van JP Morgan benaderden bitcoin echter als een commodity om alsnog de waarde van 1 BTC te kunnen berekenen.
Ze keken onder andere naar de benodigde rekenkracht voor mining-apparaten, elektriciteitskosten en de efficiëntie van hardware om te kunnen bepalen wat de intrinsieke waarde van de cryptocurrency precies is. De intrinsieke waarde is in andere woorden de “ware waarde” die op basis van dergelijke berekeningen kan worden gemaakt. Dit gegeven wordt vaak gebruikt in fundamentele analyses.
De analisten trekken, op basis van de constatering dat bitcoin boven zijn ware waarde handelt, de vergelijking met de bullmarkt van 2017. Toen wist BTC tot maar liefst $20.000 te stijgen, wat toen ver boven de ware waarde van de cryptocurrency was. In de maanden erop zakte bitcoin ver terug en kwam het in de crypto-winter terecht.
In een reactie schreef JPM strateeg Nikolaos Panigirtzoglou:

De afgelopen dagen is de huidige prijs sterk gestegen ten opzichte van de marginale kosten. Deze divergentie tussen huidige en intrinsieke waarden doet ons denken aan de piek van eind 2017, en op dat moment werd dit verschil grotendeels opgelost door een verlaging van de huidige prijzen.

De analisten van JP Morgan Chase verwachten dan ook dat ook nu de bitcoin koers weer terug zal zakken naar zijn intrinsieke waarde. Toch blijven er veel fundamentele factoren die de prijs positief kunnen beïnvloeden. Zo neemt de Securities and Exchange Commission (SEC) deze week nog een besluit over de bitcoin exchange-traded fund (ETF)-aanvraag van VanEck.
Heb je vanmorgen de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gezien? Je wilt ‘m niet missen! Klik hier om zijn column alsnog te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie