Kevin Schijven Kevin Schijven
20/05/2019 09:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2019 09:56

SEC moet morgen beslissing nemen over bitcoin ETF, wat gaat dat met de koers doen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Tada Images/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) moet deze week weer een beslissing nemen omtrent de bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) van VanEck/SolidX en dat is altijd weer even spannend.
De aanvraag van VanEck werd op 20 februari ingediend en de SEC heeft 90 dagen om drie verschillende beslissingen te nemen. Derhalve moet de SEC voor 21 mei de aanvraag goedkeuren, afkeuren, of naar alle waarschijnlijkheid, de beslissing opnieuw uitstellen.
De cryptocurrency-markt maakt zich natuurlijk zorgen over de impact van de beslissing op de koersen. Cryptocurrency-investeerder Josh Rager schrijft het volgende erover op Twitter:
https://twitter.com/Josh_Rager/status/1130326881859964928

De aankomende ETF-beslissing van VanEck kan zeker een serieuze impact hebben op de prijs van bitcoin.

Afkeuring = koers daalt, ongeacht hoe goed dit weekend eruitzag

Goedkeuring = prijs bereikt nieuw jaarlijks hoogtepunt en creëert massale FOMO-aankopen

Uitstel = verwacht en brengt waarschijnlijk weinig verandering

Ook advocaat Jake Chervinsky schrijft op Twitter dat hij een uitstel van de beslissing verwacht, maar een aantal eigenaardigheden zijn hem wel opgevallen. Vorige week stelde de SEC namelijk al de beslissing over de bitcoin-ETF aanvraag van Bitwise uit. Normaliter nam de SEC deze beslissing altijd tegelijkertijd.

Afgelopen dinsdag, twee dagen voor de Bitwise-deadline, heeft de SEC besloten de ETF uit te stellen […]. Maar de SEC stelde alleen Bitwise die dag uit. Het heeft nog steeds geen beslissing genomen over VanEck. Dat is heel ongebruikelijk.

Echter zijn de aanvragen niet helemaal hetzelfde, dus het is mogelijk dat de SEC van plan is een andere beslissing te nemen omtrent het VanEck voorstel. Jake Chervinsky acht een afkeuring echter waarschijnlijker dan een goedkeuring.
Er gaan ook geruchten dat de beslissing nog niet bekend is gemaakt omdat commissielid Hester “Crypto Mom” Peirce op 21 mei in New York een speech gaat houden tijdens de ETF’s Global Markets Roundtable en eventueel op dat moment de beslissing bekend zal maken. Vorige week zei Peirce nog dat de tijd rijp is voor een bitcoin-ETF.
Bitcoin bereikte vannacht weer bijna een nieuw jaarlijkse hoogtepunt op ongeveer $8.231, maar corrigeerde vervolgens weer naar ongeveer $7.899 op het moment van schrijven. Benieuwd naar wat onze eigen analist David verwacht van de koers van bitcoin (BTC)? Lees dan hier zijn uitgebreide bitcoin (BTC) koersanalyse!
Zo’n twee weken geleden ontving de SEC nieuwe aanvragen voor een bitcoin-ETF en een ethereum-ETF van Crescent Crypto Index Services.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David vanmorgen gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie