Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) heeft ATH uit 2017 nog niet doorbroken, maar wel deze...

Bitcoin (BTC) heeft ATH uit 2017 nog niet doorbroken, maar wel deze records

- Advertentie -

Bitcoin (BTC) schoot vanochtend door $18.000 en komt steeds dichter in de buurt van de all-time high (ATH) uit december 2017. Toch ziet de markt er ditmaal heel anders uit, zegt Nic Carter van cryptocurrency onderzoeksbureau Coin Metrics, in een nieuw blogartikel.

De rally eind 2017 ging gepaard met een enorme mate van hype die veroorzaakt werd door de explosie van initial coin offerings (ICO’s) op de markt. Mensen kochten destijds alvast bitcoin in afwachting van ICO’s en dat dreef de prijs steeds verder omhoog.

Als je kijkt naar het aantal zoekopdrachten naar bitcoin op Google dan ligt de interesse momenteel echter lang niet zo hoog als in 2017. Het komt niet eens in de buurt. Analisten zijn daarom enigszins verbaasd over de stijgingen van de afgelopen tijd. Toch meldt Carter dat bitcoin al meerdere records aan het breken is.

Welke records zijn al doorbroken?

Ten eerste is dat het aantal gebruikers. Gegevens over wallets tonen aan dat het aanbod van bitcoin nu veel meer verdeeld is over een grotere groep gebruikers. Dat geldt voor wallets met $1, $10, $100 en $1000, zegt Carter. Toch moet men er rekening mee houden dat gebruikers meerdere wallets kunnen hebben.

Ook ligt de zogeheten open interest (IO) in bitcoin-futures op de CME beurs nu veel hoger. Deze beurs is populair onder institutionele investeerders die met grote bedragen schuiven maar zich niet bezig willen houden met de technische details van het bezitten van crypto. Ook de open interest op opties ligt nu hoger.

Daarnaast zijn er nu ook grote vermogensbeheerders als Grayscale die enorme hoeveelheden bitcoin hebben opgekocht voor de institutionele markt. Onlangs bracht het bedrijf naar buiten dat het nu meer dan 500.000 BTC beheert.

Tevens ligt de realized cap van bitcoin nu hoger. Dit is een alternatieve manier om de marktkapitalisatie uit te drukken. Het telt niet simpelweg alle bitcoins tegen de huidige prijs, maar neemt de prijs wanneer deze ook daadwerkelijk zijn verhandeld. Deze realized cap staat nu op $129 miljard, eind 2017 was dat $90 miljard.

Alhoewel bitcoin nog geen nieuwe ATH bereikt heeft ten opzichte van de dollar (USD), heeft BTC dat wel al bereikt voor andere valuta als de Turkse lira, Argentijnse peso, Venezolaanse bolivar, Braziliaanse real en meer. Daar moet wel bij gezegd worden dat deze landen met behoorlijke inflatie kampen, maar dat kan in de VS en Europa ook nog gaan gebeuren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.948,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.669,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.707,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.725,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.757,10 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...