Rico Engelbarts
17/06/2020 06:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2020 06:06

'Bitcoin (BTC) heeft zich niet kunnen bewijzen als hedge tijdens crash,' schrijft Bloomberg

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) heeft zich niet kunnen bewijzen als hedge tijdens crash,' schrijft Bloomberg

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het huidige economische klimaat was een grote test voor Bitcoin (BTC) en meteen ook hét moment om zich te kunnen bewijzen. Met het virus en de economische crash was dit een mooi moment maar helaas heeft Bitcoin hier geen gebruik van gemaakt zegt Bloomberg.
Toen het coronavirus net begon op te komen zeiden mensen als Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital dat dit het moment van Bitcoin zou worden aangezien Bitcoin speciaal gemaakt was voor dit economisch klimaat. Zo zagen we dat de Federal Reserve bezig was met het scheppen van miljarden dollars, terwijl bitcoin net bezig was met het verminderen van de uitgave na de halving. Bitcoin werd het nieuwe goud genoemd aangezien het een hedge zou moeten zijn tegen economische onzekerheid, maar volgens Bloomberg is Bitcoin dit niet geworden.


“Ondanks de buitengewone marktvolatiliteit is het niet tot nieuwe hoogten gestegen. In feite blijft de algemene trend lagere hoogtepunten maken. Dit neemt het argument weg dat een economische crisis een hausse veroorzaakt voor Bitcoin” schreef Joe Weisenthal, Bloomberg editor, in een marktbriefing.
Hij omschreef ook dat er een duidelijke correlatie is tussen de prijs van bitcoin en de traditionele markten de afgelopen paar maanden. Zo zagen we in maart dat de koers van bitcoin met de traditionele markt mee crashte. De koers ging van ongeveer $9.000 naar een low van $4.100. Daarna zagen we dat de koers weer aan het herstellen was op het punt dat de traditionele markt dit ook deed.
“Dit ondermijnt het argument dat Bitcoin goede portefeuille-diversificatie-eigenschappen heeft,” zei hij.

Bitcoin halving geflopt?

Een van de grootste gebeurtenissen van Bitcoin was de halving, waarbij het aantal bitcoin dat de roulatie in wordt gepompt per dag verminderd is. Dit is vaak vergeleken met fiat geld, aangezien hier gemakkelijk geld bijgeprint kan worden. Een van de meest geanticipeerde gebeurtenissen van Bitcoin was de afgelopen halving. Dit proces gebeurt eens per vier jaar maar zorgde helaas niet voor een korte termijn rally waarop velen hadden gehoopt.
“De Bitcoin-halvering (een vermindering van nieuw aanbod) die veel Bitcoiners voorstonden als een waarschijnlijke katalysator voor een hogere beweging, kwam en ging zonder veel impact,” zei Weisenthal.
“De Fed is bezig met een buitengewone balansuitbreiding en regeringen over de hele wereld hebben grote tekorten, en het heeft niet geleid tot het soort inflatie of ineenstorting van de valuta dat veel Bitcoiners zouden hebben voorspeld. Dus dat ondermijnt enkele van de populaire verhalen over wat een Bitcoin-boom zou stimuleren,” voegde hij eraan toe.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie