Timo Bult Timo Bult
31/12/2020 20:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2020 20:08

Bitcoin (BTC) in 2020: Een wilde rollercoaster met een mooi einde!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijs breekt de $20.000 en zet nieuwe ATH neer Altcoins volgen en top 10 kleurt groen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Herinner jij je nog hoe de bitcoin (BTC) koers aan 2020 begon? Wie had ooit gedacht dat we een jaar later dik boven de $20.000 zouden staan. Het was een jaar met enorme dalen, maar gelukkig ook enorme pieken! In dit artikel sluiten we 2020 af door kort terug te blikken op wat er allemaal gebeurd is omtrent de bitcoin koers en de grootste ontwikkelingen daaromtrent.

De bitcoin koers maakt historische dip maar herstelt bijzonder sterk

Voor degenen die zich niet kunnen herinneren hoe bitcoin 2020 in ging, hier een korte samenvatting. 2019 was het jaar waarin de koers flink terugzakte. Toen piekte bitcoin rond de $14.000 om vervolgens een half jaar lang in een neerwaartse trend terecht te komen. Deze bearmarkt vond begin 2020 de bodem bij ongeveer $6.300.
Kortom, het jaar begon goed aangezien bitcoin in februari alweer boven de $10.000 stond. Maar je raadt het al, niet lang daarna bereikte de paniek over de uitbraak van het coronavirus een hoogtepunt. Vrijwel alle markten wereldwijd noteerden donkerrode cijfers en ook bitcoin kon daar niet aan ontsnappen. De paniek zorgde uiteindelijk voor een dip tot $3.858 op cryptocurrency exchange Coinbase. “Had ik toen maar wat gekocht” zullen velen onder ons denken.
Sinds maart is de koers namelijk eigenlijk alleen maar gestegen. Op dit moment noteert bitcoin een stijging van ruim 600% en bevindt de prijs zich al een tijdje comfortabel boven de $20.000! De all-time high (ATH) die bitcoin dit jaar bereikte ligt op maar liefst $29.321 op Coinbase. Een mooi resultaat dus. Maar waar komt dat positieve momentum ook alweer vandaan?

Grote bedrijven en investeerders stappen de markt in, PayPal gaat overstag

Die stijging lijkt vooral met de versnellende adoptie te maken te hebben. Grote bedrijven en investeerders begonnen gedurende het jaar in te zien dat bitcoin een soort verzekering kan zijn tegen de economische gevolgen van economische onzekerheid. Doordat centrale banken massaal fiatvaluta bij printen om de economie te redden, daalt de waarde van bijvoorbeeld de dollar. En dus gaan de grote jongens op zoek naar een manier om hun kapitaal te beschermen.
Goud is lange tijd de meest voor de hand liggende keuze geweest om dit te doen. Dankzij onder andere de schaarste van het edelmetaal is het waardevast. Maar bitcoin zou wel eens een deel van de rol die goud eeuwen lang heeft vervult, in kunnen gaan vullen. Steeds meer investesteerders en bedrijven wijzen een klein deel van hun investeringsportfolio namelijk toe aan bitcoin, een ontwikkeling die hopelijk ook in 2021 doorzet!
Crypto Insiders wenst je een hele fijne jaarwisseling! We hopen dat 2021 ons meer crypto maar minder corona brengt. Wij zullen ons blijven inzetten om het meest interessante en belangrijkste nieuws omtrent bitcoin, altcoins, mining, exchanges en regelgeving te delen. Op een goed 2021!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie