MicroStrategy investeert weer groots in bitcoin, bezit nu meer dan $1,6 miljard aan BTC

MicroStrategy heeft wederom een enorm bedrag in bitcoin (BTC) geïnvesteerd. Het business intelligence bedrijf meldt dat het 29.646 BTC heeft ingekocht voor maar liefst $650 miljoen. Dat kondigt CEO Michael Saylor op 21 december aan middels een persbericht:

Dat MicroStrategy van plan was om nog eens $650 miljoen in bitcoin te steken was al twee weken geleden te lezen op Crypto Insiders. Deze bitcoin zijn voor een gemiddelde prijs van $21.925 per BTC gekocht, meldt Saylor.

Het bedrijf had al enkele maanden geleden zo’n $425 miljoen in bitcoin geïnvesteerd en begin deze maand wederom $50 miljoen. Dat betekent dat het bedrijf nu maar liefst 70.470 BTC in zijn reserves heeft zitten. De bitcoin zijn gekocht voor een totaal bedrag van $1,125 miljard tegen een gemiddelde prijs van $15.964.

De koers van bitcoin ligt op het moment van schrijven op ongeveer $22.700. Dat betekent dat deze hoeveelheid inmiddels al $1,6 miljard waard is!

“Het bedrijf blijft opereren in overeenstemming met zijn Treasury Reserve-beleid en bezit momenteel ongeveer 70.470 bitcoins. De vandaag aangekondigde acquisitie van extra bitcoins bevestigt opnieuw onze overtuiging dat bitcoin, als ‘s werelds meest gebruikte cryptocurrency, een betrouwbaar oppotmiddel is.

Aldus Saylor over de acquisitie. Phong Le, president en CFO van MicroStrategy, zegt het volgende:

“Het bedrijf blijft geloven dat bitcoin de mogelijkheid biedt voor een beter rendement en de waarde van ons kapitaal beter in de loop van de tijd behoudt in vergelijking met fiatgeld.”

De aandelenkoers van MicroStrategy (MSTR) bereikte begin dit jaar nog een dieptepunt, maar sinds de bitcoin acquisitie van deze zomer is deze aandelenkoers hard gestegen. De BTC-koers is sinds augustus met bijna 100% gestegen, maar de MSTR-koers zelfs met 180%.

De Citibank besloot daarom zo’n twee weken geleden om de MSRT aandelen te degraderen, MicroStrategy zou namelijk een “disproportionele focus op bitcoin” hebben. Kort daarna dipte de MSRT koers met zo’n 10%.

Gisteren Tweette Elon Musk weer eens cryptisch over crypto. Saylor raadde hem toen aan om de Tesla (TSLA) aandelenbalans over te zetten van USD naar BTC. Andere bedrijven op de S&P 500 zouden hem dan volgen waardoor bitcoin naar $1 biljoen (!) zou stijgen. Musk vraagt of zulke grote transacties überhaupt mogelijk zijn, waarop Saylor antwoordt dat hij dat al gedaan heeft:

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€27.312,10 Kopen
1
Bitcoinmeester
€27.550,00 Kopen
2
Litebit
€27.573,00 Kopen
3
SATOS
€27.782,20 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) heeft enorm opwaarts potentieel, zegt legendarische investeerder Bill Miller

De bekende Amerikaanse investeerder Bill Miller heeft zich weer positief uitgelaten over bitcoin (BTC). Dit keer deed hij dat in een brief waarin hij...

Bitcoin fonds van Grayscale ziet instroom van meer dan een miljard in een week, maar premium daalt

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), het bitcoin (BTC) fonds van de grote cryptocurrency vermogensbeheerder, zag een instroom van bijna $1,3 miljard sinds 15 januari....

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase beheert nu meer dan $90 miljard aan activa, telt tientallen miljoenen gebruikers

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase zag enorme groei in 2020, grotendeels door de stijgende koersen van cryptocurrencies aan het eind van het jaar. Op de website...

Cardano (ADA) schatkist tikt de $100 miljoen aan, maar wat kan het project ermee?

De Cardano (ADA) Treasury heeft onlangs een nieuwe high bereikt van bijna $100 miljoen. Door de stijgende ADA prijs nam de waarde van het fonds flink...

Bitcoin als betaalmogelijkheid bij online casino’s. Hoe werkt dat?

De bitcoin (BTC) wordt steeds populairder. Naast beleggen kan je de bekendste cryptomunt ook voor andere doeleinden gebruiken. Een van die mogelijkheden is de...

Bitcoin core ontwikkelaar treedt terug na controverse, Craig Wright stuurt dreigbrief naar Jack Dorsey

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Craig Wright, de man die beweert dat hij de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC) is, weer...