Kevin Schijven Kevin Schijven
21/12/2020 15:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2020 15:16

MicroStrategy investeert weer groots in bitcoin, bezit nu meer dan $1,6 miljard aan BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy investeert weer groots in bitcoin, bezit nu meer dan $1,6 miljard aan BTC

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

MicroStrategy heeft wederom een enorm bedrag in bitcoin (BTC) geïnvesteerd. Het business intelligence bedrijf meldt dat het 29.646 BTC heeft ingekocht voor maar liefst $650 miljoen. Dat kondigt CEO Michael Saylor op 21 december aan middels een persbericht:

Dat MicroStrategy van plan was om nog eens $650 miljoen in bitcoin te steken was al twee weken geleden te lezen op Crypto Insiders. Deze bitcoin zijn voor een gemiddelde prijs van $21.925 per BTC gekocht, meldt Saylor.

Het bedrijf had al enkele maanden geleden zo’n $425 miljoen in bitcoin geïnvesteerd en begin deze maand wederom $50 miljoen. Dat betekent dat het bedrijf nu maar liefst 70.470 BTC in zijn reserves heeft zitten. De bitcoin zijn gekocht voor een totaal bedrag van $1,125 miljard tegen een gemiddelde prijs van $15.964.

De koers van bitcoin ligt op het moment van schrijven op ongeveer $22.700. Dat betekent dat deze hoeveelheid inmiddels al $1,6 miljard waard is!

“Het bedrijf blijft opereren in overeenstemming met zijn Treasury Reserve-beleid en bezit momenteel ongeveer 70.470 bitcoins. De vandaag aangekondigde acquisitie van extra bitcoins bevestigt opnieuw onze overtuiging dat bitcoin, als ’s werelds meest gebruikte cryptocurrency, een betrouwbaar oppotmiddel is.

Aldus Saylor over de acquisitie. Phong Le, president en CFO van MicroStrategy, zegt het volgende:

“Het bedrijf blijft geloven dat bitcoin de mogelijkheid biedt voor een beter rendement en de waarde van ons kapitaal beter in de loop van de tijd behoudt in vergelijking met fiatgeld.”

De aandelenkoers van MicroStrategy (MSTR) bereikte begin dit jaar nog een dieptepunt, maar sinds de bitcoin acquisitie van deze zomer is deze aandelenkoers hard gestegen. De BTC-koers is sinds augustus met bijna 100% gestegen, maar de MSTR-koers zelfs met 180%.

De Citibank besloot daarom zo’n twee weken geleden om de MSRT aandelen te degraderen, MicroStrategy zou namelijk een “disproportionele focus op bitcoin” hebben. Kort daarna dipte de MSRT koers met zo’n 10%.

Gisteren Tweette Elon Musk weer eens cryptisch over crypto. Saylor raadde hem toen aan om de Tesla (TSLA) aandelenbalans over te zetten van USD naar BTC. Andere bedrijven op de S&P 500 zouden hem dan volgen waardoor bitcoin naar $1 biljoen (!) zou stijgen. Musk vraagt of zulke grote transacties überhaupt mogelijk zijn, waarop Saylor antwoordt dat hij dat al gedaan heeft:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie