Timo Bult Timo Bult
10/08/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2020 07:04

Bitcoin (BTC) in snelle beweging weer terug bij $12k, chainlink (LINK) nog altijd de grootste stijger

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) in snelle beweging weer terug bij $12k, chainlink (LINK) nog altijd de grootste stijger

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gister was een relatief saaie dag op de bitcoin (BTC) markt, met de BTC koers die geen grote koersbewegingen maakte. Daar kwam gisteravond echter verandering in. Bitcoin begon toen namelijk aan een behoorlijke stijging die de koers weer terugbracht naar een belangrijke weerstandszone!

Bitcoin (BTC) weer terug bij de $12.000

Gisteravond rond 20:00 bereikte bitcoin een low voor het afgelopen etmaal van $11.532 op cryptocurrency exchange Coinbase. Op dit prijspunt bevinden zich onder andere de 100-uurs Moving Average (MA) en de 4-uurs 50-MA. De koers vond de afgelopen periode gedurende de opwaartse beweging meerdere keren steun op deze MA’s.
Dat was gisteravond niet anders. De BTC koers kon vanaf dit prijsniveau namelijk weer flink stijgen. In negen uur tijd steeg bitcoin naar een high van $12.086 waarmee een nieuwe test van de $12k een feit is.
De bulls konden bitcoin niet direct door dit weerstandsniveau heen duwen. Op dit moment is de prijs van bitcoin $11.998 en bevindt de koers zich dus nog vlak onder de weerstand. Mogelijk wordt vandaag al duidelijk of we dan eindelijk door de $12.000 heen kunnen breken!

Chainlink (LINK) nog altijd de grootste stijger

Binnen de top 10 is het beeld ietwat gemixt. Zo staan de meeste altcoins minder dan een procent in de plus of min. Echter zijn er ook wat grotere stijgers te vinden, waaronder chainlink (LINK).
LINK kon gisteren in een monsterrally een nieuwe all-time high (ATH) neerzetten. Met de enorme prijsstijging wist de altcoin daarnaast de 6e plek te veroveren op de ranglijst op basis van marktkapitalisatie. Daarnaast was het handelsvolume van LINK op een aantal exchanges zelfs even hoger dan dat van bitcoin! Op het moment van schrijven staat LINK 7,8% in het groen en is $13,62. Van een flinke correctie lijkt dus op dit moment nog geen sprake te zijn.
Net buiten de top 10, op plek 13, is nog een grote stijger te vinden. Tezos (XTZ) staat daar namelijk 8% in de plus waarmee XTZ nu $3,68 waard is. Nog iets verder naar beneden staat cosmos (ATOM), op plek 20, maar liefst 21,8% in de plus.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie