Timo Bult Timo Bult
09/08/2020 07:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/08/2020 07:42

Bitcoin (BTC) koers handelt zijwaarts maar deze altcoin stijgt met een monsterrally naar een nieuwe ATH!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers handelt zijwaarts maar deze altcoin stijgt met een monsterrally naar een nieuwe ATH!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) maakte de afgelopen 24 uur geen grote bewegingen maar kon wel licht stijgen. Voor grote bewegingen moeten we echter naar de altcoins kijken. Zo kon chainlink (LINK) namelijk in een monsterlijke stijging een nieuwe all-time high (ATH) neerzetten!

Bitcoin (BTC) koers volgt stijgende trendlijn

Nadat de bitcoin koers recentelijk terugzakte vanaf de weerstand bij $12.000, volgt het de stijgende trendlijn terug omhoog. Mocht bitcoin deze trendlijn op deze manier blijven volgen dan zou de koers aankomende dinsdag opnieuw de $12.000 bereiken.
Op deze trendlijn bevindt zich daarnaast de 100-uurs Moving Average (MA). Zakt bitcoin door deze lijn heen dan is het goed mogelijk dat de koers weer terugzakt naar $11.300, de eerstvolgende support. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $11.705 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
In de situatie waarin bitcoin blijft stijgen dan is het prijsniveau bij $11.800 belangrijk om in de gaten te houden. Dit is het prijsniveau waar bitcoin de afgelopen dagen al een aantal keer moeite had om doorheen te breken en is dus de eerstvolgende weerstandszone voor de korte termijn.

Chainlink (LINK) steelt de show

Terwijl bitcoin dus eigenlijk vrijwel zijwaarts handelt, is er een altcoin die enorm kon stijgen; LINK. De nu nummer 6 cryptocurrency staat op het moment van schrijven maar liefst 18,2% in het groen. Op Coinbase bereikte chainlink een nieuwe recordprijs van $13,66! Ter vergelijking: begin augustus was LINK nog $7,70 waard.
Op dit moment is de situatie voor LINK behoorlijk overbought. Dit wil echter niet zeggen dat de LINK koers niet nog verder zou kunnen stijgen. Op de uurlijkse grafiek is bijvoorbeeld te zien dat er mogelijk een bullish pennant gevormd wordt, een patroon dat vaak gepaard gaat met verdere stijgingen. Uiteraard is dit geen garantie dat dit ook echt gaat gebeuren natuurlijk.
Desalniettemin zijn de LINK hodl’ers blij. Later lees je op Crypto Insiders meer over waar deze stijging vandaan komt. Naast chainlink ziet ook cardano (ADA) een aardige stijging. De nu nummer 8 staat 4,5% in het groen en is $0,1487 waard. Ethereum (ETH) stijgt met 3,6% naar een waarde van $394,60 en nadert dus weer die belangrijke $400!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie