Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
10/08/2020 05:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2020 05:44

Bitcoin (BTC) handelsvolume lager dan dat van chainlink (LINK) tijdens enorme prijsrally

Nieuws
Bitcoin (BTC) handelsvolume lager dan dat van chainlink (LINK) tijdens enorme prijsrally

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat het frauduleuze bedrijf ‘Zeus Capital’ meerdere malen heeft geprobeerd FUD te verspreiden over Chainlink (LINK), stijgt deze gewoon rustig verder. De token staat ondertussen op de zesde plaats in de lijst van CoinMarketCap. Op zondag was het dagelijkse volume van LINK hoger dan het volume van bitcoin (BTC) op cryptocurrency exchange Coinbase en komt het in zelfs de buurt van het volume op Binance.
Chainlink is op het moment een van de koplopers in deze huidige opwaartse trend in de markt. In de afgelopen 30 dagen is de koers van LINK van $6 naar $14 gegaan op het moment van schrijven.
Sommige hardcore investeerders durven zelfs te zeggen dat LINK de kar trekt in de markt, niet bitcoin of ethereum (ETH).
De stijging van LINK komt kort na een rapport van een partij die zich voordeed als Zeus Capital, waarin beschreven werd dat LINK aan marktmanipulatie deed en in essentie een scam was. Na dit bericht bleef LINK, blijkbaar niet beïnvloed door de FUD, door stijgen in zowel de prijs als in handelsvolume.
Op 9 augustus ging LINK bitcoin voorbij in handelsvolume op Coinbase. Een van de oorzaken hiervan is de funding rates op Binance Futures. De funding rate was negatief voor ongeveer 8 uur, wat betekent dat er veel LINK short posities gesqueezed werden.
Traders probeerde LINK te shorten elke keer dat er een nieuwe all-time high werd gemaakt. Doordat de koers alsmaar bleef stijgen, werden de short posities over-leveraged en moesten zij betalen. Veel traders werden volledig geliquideerd. Hierdoor bleef de koers alsmaar stijgen.
Chainlink is in “price discovery territory”, wat wil zeggen dat we op een piek aan het traden zijn en we niet kunnen zeggen waar een nieuwe weerstand ligt. Tevens is het litecoin (LTC) al voorbij gegaan in market cap en is het nu bezig met de strijd tegen bitcoin cash (BCH) voor een plaats in de felbegeerde top 5.
Oracles lijken het in deze markt de afgelopen tijd erg goed te doen. Niet alleen gaat LINK omhoog, maar zijn directe concurrent Band Protocol (BAND) is in de afgelopen 30 dagen meer dan 650% gestegen.

Crypto Insiders’ Members waren er vroeg bij

Dat LINK het de afgelopen dagen goed deed is vooral onze Members niet ontgaan. Zij ontvingen namelijk ongeveer 10 dagen geleden een trading signal voor LINK. Binnen 10 dagen tijd was het signal goed voor een winst van ruim 41%! Benieuwd naar wat onze Members-omgeving te bieden heeft? Probeer het 30 dagen gratis uit en maak kennis met onze members en analisten!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie