Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
10/08/2020 05:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2020 05:44

Bitcoin (BTC) handelsvolume lager dan dat van chainlink (LINK) tijdens enorme prijsrally

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) handelsvolume lager dan dat van chainlink (LINK) tijdens enorme prijsrally

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat het frauduleuze bedrijf ‘Zeus Capital’ meerdere malen heeft geprobeerd FUD te verspreiden over Chainlink (LINK), stijgt deze gewoon rustig verder. De token staat ondertussen op de zesde plaats in de lijst van CoinMarketCap. Op zondag was het dagelijkse volume van LINK hoger dan het volume van bitcoin (BTC) op cryptocurrency exchange Coinbase en komt het in zelfs de buurt van het volume op Binance.
Chainlink is op het moment een van de koplopers in deze huidige opwaartse trend in de markt. In de afgelopen 30 dagen is de koers van LINK van $6 naar $14 gegaan op het moment van schrijven.
Sommige hardcore investeerders durven zelfs te zeggen dat LINK de kar trekt in de markt, niet bitcoin of ethereum (ETH).
De stijging van LINK komt kort na een rapport van een partij die zich voordeed als Zeus Capital, waarin beschreven werd dat LINK aan marktmanipulatie deed en in essentie een scam was. Na dit bericht bleef LINK, blijkbaar niet beïnvloed door de FUD, door stijgen in zowel de prijs als in handelsvolume.
Op 9 augustus ging LINK bitcoin voorbij in handelsvolume op Coinbase. Een van de oorzaken hiervan is de funding rates op Binance Futures. De funding rate was negatief voor ongeveer 8 uur, wat betekent dat er veel LINK short posities gesqueezed werden.
Traders probeerde LINK te shorten elke keer dat er een nieuwe all-time high werd gemaakt. Doordat de koers alsmaar bleef stijgen, werden de short posities over-leveraged en moesten zij betalen. Veel traders werden volledig geliquideerd. Hierdoor bleef de koers alsmaar stijgen.
Chainlink is in “price discovery territory”, wat wil zeggen dat we op een piek aan het traden zijn en we niet kunnen zeggen waar een nieuwe weerstand ligt. Tevens is het litecoin (LTC) al voorbij gegaan in market cap en is het nu bezig met de strijd tegen bitcoin cash (BCH) voor een plaats in de felbegeerde top 5.
Oracles lijken het in deze markt de afgelopen tijd erg goed te doen. Niet alleen gaat LINK omhoog, maar zijn directe concurrent Band Protocol (BAND) is in de afgelopen 30 dagen meer dan 650% gestegen.

Crypto Insiders’ Members waren er vroeg bij

Dat LINK het de afgelopen dagen goed deed is vooral onze Members niet ontgaan. Zij ontvingen namelijk ongeveer 10 dagen geleden een trading signal voor LINK. Binnen 10 dagen tijd was het signal goed voor een winst van ruim 41%! Benieuwd naar wat onze Members-omgeving te bieden heeft? Probeer het 30 dagen gratis uit en maak kennis met onze members en analisten!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie