Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Chainlink (LINK) stijgt naar nieuwe recordprijs, wat zat erachter?

Chainlink (LINK) is de afgelopen weken flink in waarde gestegen. Daar kwam gisteren nog een schepje bovenop toen de LINK koers in een snelle beweging naar een nieuwe all-time high (ATH) kon stijgen. Maar wat zat er precies achter deze plotselinge snelle stijging?

Begin augustus werd chainlink nog verhandeld voor een prijs van ongeveer $7,50. Mede als gevolg van de snel opkomende decentralized finance (DeFi) markt kon chainlink flink terrein winnen. LINK is namelijk een project dat nauw verwant is aan deze sector aangezien het zogenaamde oracles biedt aan verschillende DeFi-projecten die afhankelijk zijn van data afkomstig van buiten de blockchain.

- Advertentie -

Chainlink steeg de afgelopen weken gestaag op een ‘gezonde’ wijze. Gister steeg de koers echter plotseling hard; van $9,93 naar een high van $13,66. Deze plotselinge stijging is waarschijnlijk het gevolg van een zogenaamde short squeeze, aldus Cointelegraph in een analyse.

Terwijl LINK gisteren hard steeg, bleef de funding op de futuresmarkten van verschillende exchanges negatief. Dit is een indicatie dat investeerders LINK probeerden te shorten in afwachten van een mogelijke dump. Deze constante stroom van nieuwe short-posities zorgde uiteindelijk juist voor meer koopdruk met als gevolg een versnellend opwaarts momentum.

Werd Zeus Capital geliquideerd?

Zeus Capital LLP kwam onlangs in het nieuws vanwege zijn onderzoek naar Chainlink. Het investeringsbedrijf claimt dat Chainlink een grote scam is en maakte duidelijk dat het een grote short-positie heeft op LINK.

Tot op heden lijkt dus juist het tegenoverstelde te gebeuren. De koers van LINK blijft maar stijgen en de kans is groot dat Zeus Capital inmiddels ook is geliquideerd. Of de squeeze enkel en alleen het gevolg is van de liquidatie van Zeus Capitals shorts is echter onwaarschijnlijk, zo stelt Cointelegraph. LINK ziet namelijk een dagelijks handelsvolume van ruim $2 miljard.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.269,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.269,84 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...