Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
26/04/2020 14:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2020 14:46

Bitcoin (BTC) investeerders lijken op basis van on-chain gegevens bullish

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) investeerders lijken op basis van on-chain gegevens bullish

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De derde bitcoin (BTC) halving komt steeds dichterbij. Veel partijen speculeren over de gevolgen van de halvering op de BTC koers; waarbij de een verwacht dat de prijs direct door het plafond zal schieten, heeft Coin Metrics andere verwachtingen. Zij verwachten namelijk juist een daling op de korte termijn, wat goed zal zijn voor een toekomstige stijging.
Investeerders geven aan optimistisch zijn over het potentiële effect van de halvering op de bitcoin-prijs. Aldus blockchain data- en intelligentieplatform Glassnode die dit bekend maakte door meerdere on-chain statistieken te delen:

“In de weken voorafgaand aan deze derde halving geven een aantal on-chain-statistieken de suggestie dat investeerders het eens zijn met het bullish sentiment rond de halving”

On-chain gegevens laten onder andere een groot aantal adressen zien die sinds de crash inactief zijn gebleven. Dit zou kunnen betekenen dat deze groep handelaren laag hebben ingekocht tijdens de crash en nu vasthouden aan hun bitcoin totdat de waarde ervan straks na de halving misschien stijgt.
Daarnaast is 42,83% van het circulerende bitcoin-aanbod de afgelopen twee jaar niet verplaatst. Dit is een stijging van 10,4% ten opzichte van dezelfde tijd vorig jaar, ondanks de sterke daling van de prijs die halverwege vorige maand plaatsvond.
Als laatst ziet Glassnode ook dat bij particuliere beleggers de belangstelling voor Bitcoin is gestegen. Er zou namelijk een nieuw record aan Bitcoin-adressen bereikt zijn die in bezit zijn van een laag saldo. Daarentegen zijn het aantal adressen met minstens 1.000 Bitcoins ook gestegen wat duidt naar een stijging in het aantal whales.
“Ondanks de instabiliteit en onzekerheid van zowel de traditionele- als crypto markten, wijzen on-chain-statistieken op een optimistische blik van investeerders naarmate de halvering nadert”, voegt Glassnode toe.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie