Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) ziet toename nieuwe investeerders en gaat een “bullish trendommekeer” maken

De koers van bitcoin (BTC) ging medio maart plotseling hard onderuit. Door de uitbraak van het coronavirus in het Westen schoot BTC zelfs kort onder $4.000 uit. Sindsdien is de koers behoorlijk volatiel en slingert de prijs tussen de $6.000 en $7.500. De bears verwachten nog meer dalingen terwijl de bulls zeggen dat een rally wellicht aanstaande is.

Ook Glassnode, een blockchain-analysebedrijf, meldt dat de grootste cryptocurrency op de markt wellicht binnenkort hard kan stijgen. Volgens een trendindicator van het bedrijf staat bitcoin op het punt om een “bullish trendommekeer” te maken.

- Advertentie -

Glassnode meldt dat een van zijn indicators, ‘genaamd Short-Term Holder Net Unrealized Profit/Loss (STH-NUPL),’ tot nu toe extreem accuraat is geweest in het voorspellen van pieken in de koers. Echter lijkt het minder nauwkeurig te zijn in het voorspellen van nieuwe bodems. Glassnode meldt dat de huidige opwaartse trend nog eerst moet doorzetten voordat deze bullish trendomkering kan worden bevestigd.

In gerelateerd nieuws meldt Glassnode in een rapport op 15 april dat bitcoin een instroom ziet van nieuwe investeerders.

Toen kort na de uitbraak van COVID-19 alle financiële markten wereldwijd kelderden en ook bitcoin mee werd getrokken, leek bitcoin zijn status als save haven, oftewel ‘veilige haven,’ te verliezen. Langzamerhand lijkt BTC deze status weer terug te verdienen.

Volgens Glassnode zien ook veel cryptocurrency-exchanges de laatste tijd een grote instroom van nieuwe gebruikers sinds de uitbraak. Adam Back, CEO van Blockstream, meldt anekdotisch ook dat hij nieuwe gebruikers de markt ziet betreden:

Ik heb sinds begin 2017 niet zoveel organische nieuwe interesse in bitcoin gezien in mijn niet-crypto-kringen. Ik werd gevraagd door 3 afzonderlijke oude vrienden, wie ik jaren niet heb gesproken, over het kopen van hun eerste BTC gisteren.

Vergelijkbaar, heb ik mensen verwezen en geholpen om meer dan $1 miljoen BTC te kopen gedurende de afgelopen 2 weken. Goede investeerders met een lange termijn zicht, bewaard in cold storage. Meestal nieuwe kopers, die nooit eerder zijn ingedoken, maar geïnteresseerd zijn vanwege het prijsvenster en de activaklasse als een niet-gecorreleerde afdekking in onzekere economische tijden.

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat Glassnode meldde dat investeerders hun bitcoin van exchanges aan het afhalen zijn. Dat duidt meestal op een langere termijn strategie onder investeerders wat een goed teken kan zijn voor de koers.

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!

Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.301,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.120,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.141,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.166,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.211,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.120,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.141,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.166,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.211,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.301,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...