Timo Bult Timo Bult
15/04/2020 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2020 14:30

Bitcoins (BTC) stromen weg bij exchanges, een positief signaal voor de halving?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) vloeit weg bij exchanges, een positief signaal voor de halving?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Steeds meer bitcoin (BTC) investeerders halen hun BTC weg bij cryptocurrency exchanges. Dit blijkt uit data van Glassnode, een blockchain-analysebedrijf. De trend van bitcoins die wegvloeien bij exchanges kan een bullish teken zijn, stelt Glassnode.
Het 7-dagen voortschrijdend gemiddelde van bitcoins die in exchange wallets staan, bereikte op 14 april de 2.214.365 BTC. Vergelijken we dit met de high van 17 januari dan is er een afname te zien van bijna 10 procent.

Beleggers trekken #Bitcoin terug van exchanges – wat mogelijk duidt op een verschuiving naar holding-strategie voor de lange termijn.

$BTC-saldi zijn met bijna 10% gedaald ten opzichte van de hoogtepunten in januari.


Glassnode stelt dat de afname een teken is dat beleggers hun bitcoin naar hun eigen wallets of andere opslagdiensten sturen. Het motief hiervoor zou zijn dat zij verwachten dat de bitcoin prijs op de langere termijn kan gaan stijgen.
Een van de redenen voor een mogelijke stijging zou de aankomende halving kunnen zijn. Dit is een automatisch mechanisme van het Bitcoin-protocol waarmee de inflatie van bitcoin binnen de perken wordt gehouden.
De beloningen voor miners zullen afnemen van 12,5 BTC per block naar 6,25 BTC. Het gevolg is dat er in principe minder nieuwe bitcoins de markt op zullen stromen waarmee het aanbod dus kleiner wordt. Mocht de vraag hetzelfde blijven dan zou dit een stijgende bitcoin prijs tot gevolg kunnen hebben, stelt onder andere de Nederlandse analist Plan B.
Gisteren waren er op Crypto Insiders drie prijsvoorspellingen te lezen voor de periode na de halving. Zo verwacht de bekende bitcoin-bull en miljardair Tim Draper een bitcoin prijs van maar liefst $250.000.

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!

Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie