Timo Bult Timo Bult
16/01/2021 15:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2021 15:44

Bitcoin (BTC) is het enige waar grote investeerders interesse in hebben, volgens NYDIG CEO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) is het enige waar grote investeerders interesse in hebben, volgens NYDIG CEO

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Steeds meer institutionele beleggers en bedrijven betreden de cryptocurrency markt. Maar in welke cryptocurrencies zijn deze investeerders geïnteresseerd? Volgens Robert Gutmann, CEO van NYDIG, is het toch echt bitcoin (BTC) die alle aandacht krijgt.
NYDIG staat voor “New York Digital Investment Group” en is een financieel dienstverlener gespecialiseerd in het investeren in digitale activa. Het verzorgt onder andere de opslag van de bitcoin van verzekeringsmaatschappij MassMutual.
In een recente aflevering van The Scoop podcast ging de CEO in op de recente ontwikkelingen op de markt. Het arriveren van de institutionele belegger heeft volgens hem voornamelijk te maken met de ontstane situatie in 2020.
Het coronavirus zorgde toen namelijk voor een situatie waarin centrale banken heel veel geld zijn gaan printen, zoals je hier in de nieuwe editie van Timo’s take kan lezen. Dit legde volgens Gutmann de unieke eigenschappen van Bitcoin bloot voor veel investeerders. “Het idee van een open source-geld – dat is een heel krachtig idee en lost naar onze mening een fundamentele maatschappelijke uitdaging op.”
Hij voegt hieraan toe:

“100 van de 100 van de laatste gesprekken die ik heb gehad met investeerders die serieus wilden investeren, laten we zeggen meer dan 50 miljoen dollar, 100% van die gesprekken ging over Bitcoin en 0% daarvan ging over andere crypto-activa,”

Dat Gutmann een dergelijk sentiment beschrijft is misschien niet heel gek. Op de startpagina van de website van het bedrijf valt namelijk te lezen: “NYDIG is een toonaangevende financiële dienstverlener die zich toelegt op Bitcoin.” Het bedrijf lijkt hiermee dus enkel geïnteresseerd te zijn in het aanbieden van diensten omtrent bitcoin.
Eerder deze maand werd echter duidelijk dat bijvoorbeeld bij Grayscale, een grote crypto-vermogensbeheerder, de interesse niet alleen bij bitcoin ligt. Hoewel het bitcoin fonds van Grayscale veruit het grootste is, ziet ook het ethereum (ETH) fonds een behoorlijke groei.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie