Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
04/05/2020 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2020 09:45

'Bitcoin (BTC) is voor degenen waarvoor goud niet goed genoeg is'

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) is voor degenen waarvoor goud niet goed genoeg is'

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Pierre Rochard, medeoprichter van het Satoshi Nakamoto Institute, Bitcoin (BTC) voorstander sinds 2013, BTC onderzoeker en software engineer, is een van de meest prominente Bitcoin voorstander. Hij gaf onlangs zijn mening over of het handig is om je goud om te wisselen voor bitcoin.
Zoals Bitcoin veel voorstanders kent, zijn er ook mensen die fel tegen de crypto-sector zijn. Zo gaf Rochard aan Peter Schiff te kennen. Schiff is een zware tegenstander en bezit daarom ook zelf geen crypto maar goud. Voor Schiff kan de koers van bitcoin niet laag genoeg staan.
Rochard is ervan overtuigd dat goudbezitters niet overtuigd hoeven worden om over te stappen op bitcoin aangezien bitcoin is bedoeld voor een hele andere doelgroep. Namelijk de mensen waarvoor goud niet goed genoeg is. Bitcoin zorgt voor een nieuwe groep die “hard geld” willen bezitten zei Rochard.

Het benadrukken van de voordelen van Bitcoin ten opzichte van goud gaat niet over het overhalen van goudbezitters om het in te ruilen voor bitcoin.

Waar gaat het wel over?

Het is voor niet-goud bezitters, die niet overtuigd zijn door de goud thesis.

Bitcoin brengt nieuwe kopers van hard geld binnen. Goud was voor hen niet goed genoeg.


Door de coronacrisis hebben nationale valuta’s harde klappen gekregen waardoor analisten zeiden dat portfolio’s waar bitcoin en goud onderdeel van zijn veel stabieler zullen zijn in deze tijden. Zo hebben verschillende investeerders, traders, en economen als Mike Novogratz, Tuur Demeester, Robert Kiyosaki en Dan Tapiero aanbevolen BTC en goud posities te vergroten nu er veel volatiliteit is in de aandelenmarkt.
De koers van bitcoin heeft zoals verwacht een retrace te pakken. Volgens onze analist Michiel is de 50 dagen moving average (MA) van de 4-uurs chart een belangrijke zone om in de gaten te houden. Benieuwd naar welke niveaus Michiel nog meer kijkt? Bekijk dan zijn zojuist verschenen koersvideo!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie