Timo Bult Timo Bult
14/04/2020 09:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2023 15:22

‘Koop bitcoin (BTC)’ stelt Kiyosaki opnieuw, wijst naar verborgen miljarden voor de Fed

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Koop bitcoin (BTC)' stelt Kiyosaki opnieuw, wijst naar verborgen miljarden voor de Fed

De zakenman en auteur Robert Kiyosaki heeft zich weer positief uitgelaten over bitcoin (BTC) en negatief over de dollar. Dit keer benoemt de schrijver een opvallend onderdeel van het onlangs aangenomen financiële noodpakket ter waarde van 2,2 biljoen dollar.
Kiyosaki is bekend van zijn boek ‘Rich Dad Poor Dad’ dat hij in 1997 schreef. In dit boek schrijft hij over verschillende perspectieven over hoe je je financiële situatie zou moeten benaderen op basis van zijn ervaringen met zijn eigen vader, de Poor Dad, en de vader van een van zijn vrienden, de Rich Dad. Het boek ging meer dan 32 miljoen keer over de toonbank en is daarmee tot vandaag de dag een enorm succes.
In een recente tweet vraagt Kiyosaki zich af of de Federal Reserve, de centrale bank van de Verenigde Staten, blut is. Dit omdat er in het recente financiële noodpakket ruim $425 miljard is opgenomen voor de Fed zelf, aldus Kiyosaki:

IS DE FED BLUT? Verborgen in het recente noodpakket van 2,2 biljoen dollar werd 425 miljard dollar voor de Fed verstopt. Fed redt de wereld sinds 2008. Wie redt de Fed? Nu weten we het. Wij. Waarom verbergen Fed en Treasury dit voor ons? Koop meer goud, zilver en Bitcoin. SCREWED.


Leder, de fabrikant van hardware-wallets, reageerde gekscherend op de tweet met te stellen dat “de geldprinter vrij duur is,” waarmee het doelt op het eindeloze bijdrukken van dollars:


Kiyosaki heeft zich de afgelopen tijd meerdere keren uitgesproken over de huidige situatie. Telkens benoemt hij dat hij voorstander is van goud, wat hij het geld van god noemt, en bitcoin, het geld van de mensen.

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!
Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie