‘Koop bitcoin (BTC)’ stelt Kiyosaki opnieuw, wijst naar verborgen miljarden voor de Fed

De zakenman en auteur Robert Kiyosaki heeft zich weer positief uitgelaten over bitcoin (BTC) en negatief over de dollar. Dit keer benoemt de schrijver een opvallend onderdeel van het onlangs aangenomen financiële noodpakket ter waarde van 2,2 biljoen dollar.

Kiyosaki is bekend van zijn boek ‘Rich Dad Poor Dad’ dat hij in 1997 schreef. In dit boek schrijft hij over verschillende perspectieven over hoe je je financiële situatie zou moeten benaderen op basis van zijn ervaringen met zijn eigen vader, de Poor Dad, en de vader van een van zijn vrienden, de Rich Dad. Het boek ging meer dan 32 miljoen keer over de toonbank en is daarmee tot vandaag de dag een enorm succes.

In een recente tweet vraagt Kiyosaki zich af of de Federal Reserve, de centrale bank van de Verenigde Staten, blut is. Dit omdat er in het recente financiële noodpakket ruim $425 miljard is opgenomen voor de Fed zelf, aldus Kiyosaki:

IS DE FED BLUT? Verborgen in het recente noodpakket van 2,2 biljoen dollar werd 425 miljard dollar voor de Fed verstopt. Fed redt de wereld sinds 2008. Wie redt de Fed? Nu weten we het. Wij. Waarom verbergen Fed en Treasury dit voor ons? Koop meer goud, zilver en Bitcoin. SCREWED.

Leder, de fabrikant van hardware-wallets, reageerde gekscherend op de tweet met te stellen dat “de geldprinter vrij duur is,” waarmee het doelt op het eindeloze bijdrukken van dollars:

Kiyosaki heeft zich de afgelopen tijd meerdere keren uitgesproken over de huidige situatie. Telkens benoemt hij dat hij voorstander is van goud, wat hij het geld van god noemt, en bitcoin, het geld van de mensen.

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!

Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

 

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€30.565,60 Kopen
1
Bitvavo
€30.007,80 Kopen
2
Litebit
€30.299,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
€30.319,60 Kopen
Meer nieuws

Anchorage wordt allereerste nationale cryptocurrency bank in de VS; “een grote verschuiving”

Groot nieuws in de crypto sector: Anchorage, een cryptocurrency custodian of bewaardienst, kondigt op 13 januari aan dat het nu het eerste crypto-bedrijf is...

Man die 7.500 bitcoins (BTC) weggooidde biedt nu $72 miljoen om ze terug te vinden

James Howells, de Brit die in 2013 per ongeluk een harde schijf met 7.500 bitcoins (BTC) weggooide, gaat het nog een keer proberen om...

Duits bedrijf gebruikt Stellar (XLM) voor uitgifte van €20 miljoen aan obligaties

Het is altijd mooi om te zien wanneer de traditionele financiële wereld een blockchain-netwerk gebruikt en dus de nieuwe technologie adopteert! Het Duitse Vonovia,...

Bitcoin (BTC) is wat het internet wil zijn, zegt Twitter CEO Jack Dorsey die verbod op president Trump toelicht

President Donald Trump is de afgelopen dagen van meerdere sociale mediaplatformen verbannen, waaronder Facebook, Instagram, YouTube en Twitter. Na de recente bestorming van het Capitool...

XRP is geen effect volgens Japanse toezichthouder, Grayscale ontbindt XRP fonds vanwege Ripple rechtszaak

De financiële toezichthouder van Japan, de Financial Services Agency (FSA), beschouwt XRP (XRP) niet als een security, oftewel effect. Dat zou de FSA aan...

Polkadot (DOT) bereikt nieuwe all-time high, maar wat voor een project is het eigenlijk?

Zoals vanochtend gelezen kon worden steeg polkadot (DOT) de afgelopen 24 uur flink in waarde. De altcoin was hiermee de grootste stijger van de...