Rico Engelbarts
07/04/2020 09:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2020 09:54

Bitcoin (BTC) kan de komende 10 jaar hard gaan stijgen, aldus miljardair Chamath Palihapitiya

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) kan de komende 10 jaar hard gaan stijgen, aldus miljardair Chamath Palihapitiya

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Social Capital CEO, miljardair en oud-Facebook topman Chamath Palihapitiya begon al  rond 2013 in bitcoin (BTC) te investeren. Toen werd BTC nog verhandeld voor slechts $80 per stuk. Hij beweert op een zeker moment rond de 5% van de totale circulatie van bitcoin in bezit te hebben gehad. Palihapitiya stelt nu dat bitcoins prijs mogelijk een sterke groei zou kunnen ervaren in de aankomende 10 jaar. 
Dit statement werd gemaakt tijdens een gesprek met Morgan Creek’s Anthony Pompliano, ook bekend onder de naam “Pomp” op Twitter. Palihapitiya gaf zijn mening over de effecten van het coronavirus op de economie. Hij gaf aan dat door deze effecten bitcoin de mogelijkheid krijgt om hard te stijgen in de aankomende 10 jaar. Hij voegde daaraan toe dat bitcoin op dit moment te volatiel is voor massa adoptie, echter heeft het wel de potentie om een reserve valuta te worden.
Hij zei: 

Het is een speculatief product, en het is te speculatief om op te vertrouwen. Je zou fiat valuta nog niet kunnen vervangen met bitcoin, aangezien bitcoin tig keer zo volatiel is. Dat zou simpelweg niet werken.

Palihapitiya zegt dat de volatiliteit vele daytraders en speculanten aantrekt, wat er voor zorgt dat de valuta minder snel zal worden gebruikt door de massa. Hij zegt wel dat het huidige economische klimaat ervoor zorgt dat fiat geld minder waard wordt, wat gevolgen zal hebben voor bitcoin.  
Hij zei verder: 

We gaan langzaam vooruit, maar wel richting een ravijn…  waar het naartoe gaat met bitcoin hangt af van wat fiat doet. Als fiat minder waard zal worden, zullen mensen vluchten en in bitcoin stappen voor de veiligheid.

Palihapitiya zegt dat het maar een van de twee kanten op kan gaan. Het is of een groot succes of een flop.
De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!
De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie