Timo Bult Timo Bult
27/06/2019 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/06/2019 13:22

Bitcoin (BTC) koers corrigeert en komt aan bij belangrijke support-zone

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_corrigeert_en_komt_aan_bij_belangrijke_support-zone

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat bitcoin (BTC) gisteravond een nieuwe yearly high wist te bereiken, is de koers nu flink aan het dalen. De koers vond tot twee keer toe support op een stijgende trendlijn, maar vormt tegelijkertijd een bearish formatie.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $11.697 volgens CoinMarketCap nadat de koers in de afgelopen 24 uur met 8,44% is gedaald. De bitcoin-dominantie is verder toegenomen nadat ook de altcoins donkerrode cijfers laten zien.
De totale marktkapitalisatie zakt daardoor terug naar $336,1 miljard. Bitcoins marktkapitalisatie staat op dit moment op $210,9 miljard, waarmee de bitcoin dominantie toeneemt tot 62,7%.
Op de uurlijkse grafiek vormt bitcoin op dit moment een dalend driehoekspatroon, met steeds lagere highs, maar met lows die support vinden op $11.300. Dit patroon wordt gezien als bearish en zou dus een signaal kunnen zijn voor verdere dalingen.
Op het moment van schrijven houdt de stijgende trendlijn, waar bitcoin gisteravond en vanochtend nog support vond, stand. Mocht deze trendlijn het niet houden, dan liggen er een aantal supports onder deze lijn.
De eerstvolgende ligt op ongeveer $11.300 met daaronder de $11.000. Zakt de koers ook hier doorheen dan ligt er nog een support op $10.800.
Dat de trend voor de korte termijn mogelijk bearish zal zijn wordt aannemelijker wanneer we naar de relative strength index (RSI) kijken. Op de 4-uurs grafiek is daar een duidelijke neerwaartse trend waar te nemen, wat een indicatie kan zijn dat het bullish momentum af aan het nemen is.
De reden dat bitcoin plotseling zo sterk steeg in de afgelopen dagen is niet helemaal duidelijk. Er was namelijk geen duidelijke trigger. De analist Alex Krüger denkt dan ook dat het agressieve kopers waren:

Op basis van prijsactie waren er gisteravond agressieve kopers met diepe zakken in actie.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie