Timo Bult Timo Bult
27/06/2019 07:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/06/2019 07:44

Bitcoin (BTC) verliest in rap tempo meer dan $1.000 in waarde na nieuwe yearly high

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_verliest_in_rap_tempo_1000_dollar_in_waarde_na_nieuwe_yearly_high

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) is weer een stukje verder gestegen. Ditmaal wist de bitcoin koers tot boven de $13.000 te stijgen! Echter corrigeerde de koers vervolgens flink, maar werd er support gevonden op een bullish trendlijn. Op dit moment vormt bitcoin een break-out patroon dat een uitbraak signaleert. 
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $12.347 volgens CoinMarketCap, na in de afgelopen 24 uur met 2,3% in waarde te zijn gedaald. Bitcoin lijkt de altcoins met zich mee te trekken waardoor de bitcoin-dominantie verder is gestegen. 
De totale marktkapitalisatie daalde na de correctie met $40 miljard naar $252,2 miljard. Bitcoins marktkapitalisatie is op dit moment $219,5 miljard, waarmee de bitcoin dominantie uitkomt op 62,8%, een stijging ten opzichte van gisteren.
Terwijl bitcoin gisteren aanvankelijk nog tot de $12.940 steeg, vormde de koers daarna een bullish flag op de uurlijkse grafiek. Dit patroon signaleert in veel gevallen de continuering van de voorgaande trend, welke bullish was. En dit bleek inderdaad het geval te zijn.
Gedurende de dag bereikte de koers opnieuw het resistance-niveau op $13.000, maar deze keer wisten de bulls de koers boven dit prijsniveau uit te breken. En toen ging het hard; bitcoin steeg in rap tempo naar alweer een nieuwe yearly high op $13.852 op cryptocurrency exchange Coinbase. 
Hier besloten veel beleggers hun winsten te pakken, met een dalende koers tot gevolg. In ongeveer hetzelfde tempo waarmee bitcoin naar een hoogte punt wist te stijgen, zakte de koers naar de support op $11.350. Op dat punt ligt de stijgende trendlijn waar de koers sinds 24 juni al een aantal keer eerder support vond.
Na deze correctie steeg de koers weer even terug boven de $13.000, maar dit was niet duurzaam. Als gevolg van de recente prijsswings vormt bitcoin nu een zogenaamd break-out patroon. De koers zal naar verwachting of onder of boven deze symmetrische driehoek gaan uitbreken.
Bij uitbraak naar boven liggen de volgende resistances op $13.000 en $13.200. Bij een verdere daling ligt de volgende support op $11.800. Mocht deze support het niet houden dan ligt er nog de stijgende trendlijn, welke nu op ongeveer $11.650 ligt.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie